Mező Gábor – A kutató-feltáró újságírás tökéletesen elhallgatott mestere

2021. december 27. 12:43

Ódor János László
Kontra
Mező Gábor véleményem szerint a legjobb magyar újságíró. Azaz inkább szerző.

„Boros-Bochkor, Koncz, Bródy nem csak tehetségüknek köszönhették karrierjüket, és Popper Péter se volt mindig jóságos, bölcs jógi – egyik kedvenced se szent neki. Mező Gábornál a tartalom és a háttérmunka olyan minőségű, hogy a stílus elemezgetésére nem is jut energia. Fel a kezeket, aki rendszeresen olvassa!

És hogy hogy működik a hazai cancel culture? Hát pont így. Ami még szomorúbb, hogy akár tudatosan vagy akár csak hanyagságból, de a saját oldalunkon is jelen van – mindjárt meglátjátok, hogyan. Tényfeltáró cikkeken, kimerítő online publikációin túl önálló két könyve jelent meg:

A média lenyúlásának titkos története

Ellopni a lelket, megtörni a testet – Őrületre ítélve a Legvidámabb barakkban

Mező Gábor szívügye ugyanis a Kádár-korszak sokszor ma is élő, de mindenképpen majdnem-kortárs idoljainak és tabuinak döntögetése. Kivételezett, felemelt és elnyomott művészek, besúgók, közéleti személyiségek, politikusok, üzletemberek és a belőlük leszármazó, velünk élő EU-demokratikus elit.

Oldalának, A Hálózatnak ebben a pillanatban a YouTube-on 88, a Facebookon 2227 követője van. Nem elírás: méltatlanul kevés, ne is hasonlítgassuk inkább senkihez és semmihez.

„Kutató vagyok és újságíró. Olyan munkát végzek, amit imádok, és ahol folyamatosan aknákat kell kerülgetnem. Inkább csak Tűrt, semmint Támogatott, de ez épp így van jól” – Fogalmaz a Pesti Srácokon bemutatkozásában, és ha nem lett volna elég ennek alátámasztására a fenti két szám, elég megnézni, hogy a legnagyobb ellenzéki oldalakon hányszor említik a nevét: számításaim szerint pontosan nullaszor. ”

Nyitókép: Ficsor Márton

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 25 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés