Věra Jourová: Elfogadhatatlan, ahogy az újságírókat kezelik Magyarországon

2021. december 25. 15:59
Nem tetszik Věra Jourová EU-s bizottsági alelnöknek a magyar és a szlovén médiahelyzet.

Egyes EU-tagországokban az újságírás kockázatos szakma – nyilatkozta az Európai Bizottság alelnöke, Věra Jourová az EURACTIV.cz című portálnak adott interjújában.

A bizottsági alelnök, aki régóta háborúban áll a magyar kormánnyal, hozzátette: elfogadhatatlan, ahogy Magyarországon és Szlovéniában kezelik az újságírókat. Szerinte a helyzet „szemben áll a szabad sajtó régi hagyományával. Nem szabadna, hogy nyomást gyakoroljanak a médiára, főleg nem a jelentősebb politikusok.” 

A biztos megjegyezte, hogy a gazdasági helyzet sem kedvez a médiának, és ő úgy látja, hogy Szlovéniában az állam a támogatások megvonásával ki tudja éheztetni a médiát. 

Hozzátette, hogy 2022-ben bevezetik az EU sajtószabadsági törvényeit, amelyek magasabb szintű átláthatóságot követelnek meg majd a szektortól, és szeretnék, ha a tagállamok független szabályozó szervezeteket alapítanának. 

Lapunk a hetekben elemzi az EU jogállamisági jelentésében felhasznált médiajelentést, mely súlyos hiányosságokkal küzd. Tele van alátámasztatlan, véleményes állítással (1. rész), módszertani hibákkal és torzításokkal (2. rész), valamint a forráskezelése és a mögötte fellelhető személyi összefonódások is problémásak (3. rész). Ráadásul emiatt bukhat minden magyar fejenként negyedmilió forintot (4. rész). A magyar médiahelyzet egyébként kiegyensúlyozott és plurális.
 

Összesen 260 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Mennyire hiteles arca az EU-nak egy olyan politikus, aki sikkasztás vádjával már ült előzetesben, és valószínűleg pont emiatt "fogható" is. (a vád alól felmentették, de ki tudja, mi kerülhet még napvilágra, ha nem azt teszi, amit elvárnak tőle)

Megkérném ezt a némbert, hogy a magyar segédmunkások (kőfaragók és más szakmák) elnyomott helyzete (hejzete?) miatt is szíveskedjék szót emelni. Meg a magyar bálnavadászok kegyetlenkedése miatt is.
Az erdélyi magyarok elnyomásával meg semmiképpen ne foglalkozzon, az úgy jó, ahogy van.
(Baromi nagy szemét ez a nő! Szerintem az is számít, hogy cseh, azok nagyon gyűlölik a magyarokat, úgy általában.)

A hollandok lelövik az újságírót. Az rendben van!

Dögölj meg, rohadék tetű.

Szerintem is elfogadhatatlan.
Karácsonnyal az élen a ballib politikusai megalázva levegőnek nézik az újságírókat.

Elfogadhatatlan, ahogy a kommunista korszak újságíróiból nem számoltattak el senkit.

Máshol Szlovákiában v. Máltán egyet-egyet eltesznek láb alól. A tök jó, nem is tűnik fel.

Még az angol nyelvű wikipédia oldalán is rajta van:
https://en.wikipedia.org/wiki/..
In October 2006, Jourová was accused of accepting a 2 million Kč bribe from Ladislav Péťa, mayor of Budišov, South Moravia, for securing EU subsidies to the reconstruction of the Budišov Chateau.[6] Although she was fully exonerated, she spent more than a month in pre-trial detention, which "brought divorce and anguish to her family".[7] Her prosecution was halted in mid-2008, when the police came forward and said that the bribery had never happened.[6]

És az oldalon már ott vannak a linkek az eredeti cikkekre.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés