KDNP: ostoba döntés csökkenteni a fővárosi jegyautomaták számát

2021. december 22. 13:37
A kisebbik kormányzópárt közleménye szerint Karácsony Gergely klímavészhelyzetet kihirdetni tud, de tenni a környezetünk megóvásáért nem.

Ostoba döntésnek nevezte pénteki közleményében a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP), hogy a budapesti városvezetés – takarékoskodásra hivatkozva – jelentősen csökkenti a BKK jegykiadó automatáinak számát. Hozzáértő szakemberek szerint is hibás a lépés, mert egyrészről komoly bevételtől esik majd el a Budapesti Közlekedési Központ (BKK),

hiszen 80-szor annyi bevételt generáltak ezek a szerkezetek, mint amennyibe fenntartásuk került,

másfelől még jelenleg is kevesebb automata van Budapesten, mint a régió többi fővárosában, így nem lehet elég indok a jegyvásárlásra szolgáló mobilapplikáció remélt térnyerése sem – írják.

A döntés hátterét firtatva felvetik: nem az-e a városvezetés célja, hogy mindennapos elégedetlenség keletkezzen a máshol jegyért sorban állók között, és akkor „majd újra lehet mutogatni a kormányra, miszerint az sanyargatja a fővárosiakat. Ezt fel sem tételeznénk” – írják. 

Az azonban biztos, hogy a ma már a Nyugati tértől a Bikás parkon át mindenhol látható kígyózó sorok nem egy zöldebb és élhetőbb Budapest vízióját vetítik elő. „Karácsony Gergely klímavészhelyzetet kihirdetni tud, de tenni a környezetünk megóvásáért nem” – közölték.

(MTI)

Nyitókép: Facebook

Összesen 16 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés