Kétmilliárdot érő villa, százmilliós luxusautó – újabb részletek Karácsony csúcsvezetőjének életmódjáról

2021. december 22. 9:57
A Metropol szerdán újabb bizonyítékokat hozott nyilvánosságra a fővárosi közműcégek csúcsvezetőjének meghökkentő vagyonáról.

„Több, mint kétezer négyzetméteres, minimum 2 milliárd forintot érő, úszómedencés svábhegyi villában él, és egy 100 milliós luxusautóval, Bentley-vel jár a fővárosi közműcégek csúcsvezetője” – adta hírül a Metropol szerdán. Mint a portál fogalmaz, újabb bizonyítékok jelentek meg Mártha Imre meghökkentő vagyonáról.

Metropol: Még a baloldali orgánumok is találgatják, vajon mennyi lehet Mártha Imre jövedelme

A Metropol szerdai írása szerint

egymást érik a lap e-mail-címén a magukat becsapottnak és megalázottnak érző dolgozók levelei.

Mint a portál fogalmaz, küldtek például fotókat arról, hogy Mártha Imre még a nyáron, munkaidőben(!) úszómedencés posztokkal provokálta a munkatársait (lenti kép).

Fotó: Metropol

A fővárosi cégvezér a levelek állítása szerint jellemzően alig egy-két órát tölt a munkahelyén, aztán eltűnik, elutazik, akár hetekre. Mint az egyik levélíró fogalmaz:

a tisztelt vezérigazgató ÚR – mert így kell szólítanunk – a többi vezetővel együtt csak néhanapján jár be, akkor is legfeljebb 1-1 órára. Aztán hazamegy úszkálni a fűtött medencébe.”

Egymilliárd forintot is érhet a a fővárosi közműcégek vezetőjének villája

A Metropolhoz eljuttatott dokumentumok szerint Mártha Imre a Svábhegy egyik legdrágább utcájában, a György Aladár utcában él egy 2240 négyzetméteres vadonatúj villában (lenti kép). Mint a portál fogalmaz, az ingatlan „a mai budapesti, 12. kerületi ingatlanárakat figyelembe véve minimum 2 milliárd forintot ér”. A lap szerint a villát a Mártha Imre legközelebbi hozzátartozói tulajdonában álló cég nevére íratták.

Fotó: Metropol

A Metropol szerint a szomszédok állítják, hogy rendszeresen csak őt látják ki- és bejönni a kapun.

Napközben szolgálati Skoda, egyébként százmilliós Bentley

A Metropolhoz eljuttatott információkból kiderült az is, hogy bár Mártha Imre napközben a szolgálati Skodát használja, egy 100 milliót forintot érő Bentley-t is használhat. Mártha Imre munkatársainak először egy olyan poszt lett gyanús, amit a svábhegyi villa teraszáról tett ki a fővárosi közműcégek első számú vezetője. Ezen felfedeztek egy Bentley feliratú különleges bögrét, amihez csak a luxusautó márkakereskedésében lehet hozzájutni – írja a portál.

Ezután döntöttek úgy, hogy alaposabban is körülnéznek. Sikerült is lefényképezniük az általuk csak gunyo­rosan „Mártha úrnak” mondott cégvezetőt a 100 milliós luxus­autóban (lenti kép).

Fotó: Metropol

Mint a Metropol fogalmaz: „továbbra is csak egy kérdés marad. Hogyan tudnak a Mártha Imre irányítása alatt álló fővárosi közműcégek ekkora jövedelmet biztosítani a cégvezérnek, miből telik 2 milliárdos villára, 100 milliós autóra [...] miközben sorozatosak az elbocsátások a közterület-fenntartónál, a Főtávnál, a Főkertnél és a Temetkezési Vállalatnál?”

„Miből telik minderre, miközben szeméttárolókat és jegyautomatákat szerelnek le Budapesten takarékossági okok miatt?” – teszik hozzá.

Nyitókép: FKF Facebook

Összesen 243 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Most, hogy leszereltek jópár jegyautomatát, végre emelhetik Mártha Imre fizetését. Megérdemli, hiszen nagyon jól dolgozik!

Gyalázat!!!
Hol van ilyenkor Polt és a többi?

1-2 óra munka és többhetes utazás?
Szóval ezeknek fizetjük a luxusvillanyszámlákat?

MIKOR HALLHATJUK MÁR AZ ÖSSZES PEGAZUS FELVÉTELT,
VÖLNERÉKÉT, POLTÉKÉT, LÖLŐÉKÉT IS?

"És még ezek tolvajozzák Mészárost, aki 25 - 30 ezer dolgozót alkalmaz és sokmilliárdos értékeket állít elő?"

A lölő nem állít elő semmilyen értéket, csak lop a gazdájának.
Cserébe hol Dubaiban vesz az asszonynak gyémántot, hol luxusbutikokba viheti Párizsba.

Egyformák ezek!

Igen!
Elég a lölőzésből jobb- és baloldalon is!

Négy per volt ellene, de mindent megúszott.

2000 négyzetméter! Nem irigylem, biztosan sokat takarít:-))))) ha-ha-ha

Nem.
Egy sokszorosan túlárazott közbeszerzési lopás.

Kapitalizmus és kapitalizmus között különbség van.

A minimálbérét már előbb megemelték. Ő volt a próba baba.

Egyébként miért kell a közmű cégeknek csúcsvezető? Normálisan a világban mindegyik önálló eleve. Mi a közös egy Távfűtő Művek és egy Csatornázási Művek között? Maximum egy baloldali pénzszivattyú.

Tudod koma engem egyik vagyona sem izgat, csak az ország és a nemzet sorsa. Meg ebből következően az a képmutatás, hogy lopózunk, korrupciózunk és tiborcadózunk, aztán amikor kiderül, hogy köztünk vannak a korruptak, mi lopunk a közösből és mellettünk ül a milliós karórás, Marokkóban hómofiszozó 'tiborc', akkor csönd van vagy rinyáló tagadás, esetleg belügyminiszterrel ordibálás. A repülő lódoktor sem száll a Svábhegy fölé, nem szökik be fényképezni botmixereskatkáék birodalmába és nem veszi szájára mutyizó városháziékat. Hatalomra kerülve még jobban ellökdösnék a mikrofont, mint Orbánék, és persze az ország ismét lerohadna és eladósodna. Először a saját szavazóik szívnák meg és alig várnák, hogy mikor szavazhatnak újra Orbánra.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés