A DK feljelenti a Völner-ügyben eljáró ügyészt

2021. december 22. 12:35
A párt szerint már kezdeményezni kellett volna a letartóztatást.

A Demokratikus Koalíció hivatali visszaélés miatt feljelenti a Völner Pál ügyében eljáró ügyészt és hivatali felettesét, mert még nem kezdeményezték a fideszes képviselő letartóztatását. Barkóczi Balázs, a DK szóvivője szerdai online sajtótájékoztatóján azt mondta, az ügyészség az ennél jóval csekélyebb súlyú ügyekben is arra szokott hivatkozni, hogy már amiatt felmerül a szökés veszélye, hogy az illetőt szabadságvesztés fenyegeti. Megjegyezte: az ilyen esetekben az eljárás befolyásolásának veszélye is mindig fennáll. Úgy látszik, hogy

Orbán Viktor miniszterelnök még számít Völner Pál parlamenti szavazataira a kétharmados törvények elfogadásához,

vagy módosításához – fogalmazott az ellenzéki politikus. Mással nehezen lehetne magyarázni, hogy a volt államtitkárt „még mindig nem vitték el vezetőszáron, ahogyan az egy normális demokráciában minimum elvárható lenne” – tette hozzá.    

A szóvivő feltette a kérdést: esetleg attól tartanak, hogy Völner Pálnak az eljárás során ki kellene adnia „gazdájának” a nevét, akire Schadl György, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke célozgatott a lehallgatási anyagokban? A legfőbb ügyész december elején kérte Völner Pál országgyűlési képviselő, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára parlamenti mentelmi jogának felfüggesztését kérte a házelnöktől egy hivatali vesztegetés bűntette és más bűncselekmény miatt folyamatban lévő nyomozás eredményeként. Völner Pál ezután lemondott államtitkári megbízatásáról.

(MTI)

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Összesen 43 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Szerintem a Ceglédi lőjje ki az ügyész szemét. A szemét! Így szoktátok intézni a dolgokat.

Beleszól a bírói függetlenségbe!
Nem először.....

Volt. Nem figyeltél.
Völner mindenben együttműködik.
A DK hazudik, mert nem Völnernek van gazdája, hanem Schadlnak. Völnert szerintem azért vádolták meg, mert végigvitte a végrehajtók lecserélését. Bosszú.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés