Handelsblatt: Szolidárisnak kell lenni az LMBT-közösséggel

2021. december 17. 10:12
A német lap szerint a hivatalosan gyermekvédelminek propagált magyar törvény a klasszikus férfi-női szerepektől és heteroszexuális identitásoktól eltérő életmodellek száműzését jelenti a közfelfogásból.

A Handelsblatt véleménycikket közölt az LMBT-közösség elleni agresszióról, a velük szembeni szolidaritásól és a társadalmi felelősségvállalásról a magyar LMBT-ellenes törvény kapcsán. A hivatalosan „gyermekvédelem” címszó alatt propagált törvény a klasszikus férfi-női szerepektől és heteroszexuális identitásoktól eltérő életmodellek száműzését jelenti a közfelfogásból, amivel egyúttal arra is céloznak, hogy az LMBT-közösséghez tartozók veszélyt jelentenek a fiatalokra.

A szerző szerint mivel a labdarúgás világszerte emberek millióit éri el, fontos, hogy a döntéshozók kihasználják a pozíciójukból adódó láthatóságot, és társadalmi felelősséget vállaljanak - utalva ezzel arra, hogy tavaly az UEFA nem engedélyezte a müncheni aréna szivárványszínekben való kivilágítását a politikai semlegességre hivatkozva.

(Fotó: A 26. Budapest Pride résztvevői vonulnak a Vámház körúton 2021. július 24-én.MTI/Koszticsák Szilárd)

Összesen 57 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A hülyeség egyre magasabb szintet ér el a művelt nyugaton a jogászkodásban.

A londoni The Times vasárnapi cikkének címe: „Abszurdum, hogy a rendőrök nőként regisztrálják az erőszaktevőket.”
Arra utal, hogy az erőszakos homoszexuális érzékenyítés elérte a jogalkotást is, ezért kell Skóciában a rendőröknek a magukat nőként azonosító, de férfi nemi szervvel rendelkező erőszaktevők által elkövetett nemi erőszakot nők által elkövetettként rögzíteni.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés