A héten végre bemutatták a régen várt HÉV-állomás új terveit

2021. december 16. 22:09

BalFake News
Facebook
Természetesen a baloldali városvezetésnek, és Fülöp Zsolt polgármesternek ebbe is bele kellett kötni.

„SZENTENDRE. Ahol a héten végre bemutatták a régen várt HÉV állomás ÚJ terveit.

Ez az egyik legjobban várt fejlesztés a körzetben. Hatalmas dolog.

Természetesen a baloldali városvezetésnek, és Fülöp Zsolt polgármesternek ebbe is bele kellett kötni. A Szentendre város hivatalos weboldalán azt állították, hogy az önkormányzatot nem vonták bele a fejlesztésbe ami nem igaz!

De ha így is lenne: Állami területen, állami cég, állami pénzből milliárdokat fordít Szentendre közlekedésének fejlesztésére, melynek terveit bemutatták az állam képviselői. Emellett extraként koncepció tervet készítettek az önkormányzati terület rendbetételére, felajánlották a segítségüket ehhez. Pár napon belül pedig bemutatják a terveket a városnak.

De persze ez NEM igaz hogy kihagyták volna őket, és ITT jött be Vitézy Dávid a képbe, aki az alábbi kommenttel kívánta emlékeztetni a polgármesteréket a múltra a Szentendre város hivatalos Facebook oldalán:

»Tisztelt Polgármester úr!

A hév-végállomás terveit az önkormányzattal több alkalommal egyeztettük és kikértük a szentendreiek véleményét is már - ezúton is köszönöm annak az 1300 embernek, aki kitöltötte a kérdőívünket. 2020. november 3-án, december 16-án, 2021. március 4-én és augusztus 11-én egyeztettünk a tervekről Szentendrével, ebből három alkalommal Polgármester úr is jelen volt. Augusztus 10-én a VSZ képviselőivel egyeztettünk. A Magyar Közúttal közösen négy alkalommal egyeztettünk a 11-es út csomópontjairól. Számos hivatalos leválváltás is volt - tehát nehéz azt mondani, hogy az önkormányzat ne lett volna bevonva a munkába.
Láttuk, hogy Szentendre most inkább saját kérdőívezésbe kezdett, kíváncsian várjuk az eredményét. A BFK kérdőív eredményei itt megtekinthetők.

A H5-ös hév fejlesztése kormányzati beruházás, hisz a hév fenntartása is kormányzati feladat. Természetes, hogy a beruházást ezért nem az önkormányzat menedzseli vagy irányítja. Tegnap a Tervező által december 11-én, tehát négy nappal korábban szállított koncepcióterveket mutattuk be, hogy a szentendreiek minél hamarabb értesüljenek a beruházás végleges koncepcióterveiről és véleményt tudjanak róla mondani az engedélyezési tervek elkészítése előtt – természetesen az Önkormányzat véleményét is várjuk, ezért küldtem meg Önnek külön is a terveket. Az európai uniós támogatás felhasználási határidői miatt a terveket jövő tavasszal építési engedélyezésre be kell nyújtanunk, ezért párhuzamosan végezzük a – sokadik – önkormányzati egyeztetési kört és a nyilvánosság tájékoztatását. Természetesen, ahogy eddig is, minden ponton bevonjuk az önkormányzatot – bízva abban, hogy nem a gyalogos és kerékpáros hídnál tapasztalt hozzáállással találkozik a hév fejlesztése Szentendre részéről.

A SPAR leégését követően Vitályos Eszter európai uniós ügyekért felelős államtitkár keresett meg minket azzal, hogy kiterjesztőbben értelmezzük a feladatunkat és készítsünk egy átfogó urbanisztikai tervet az önkormányzati telkekre vonatkozóan is a leégett áruház mihamarabbi, színvonalas pótlása érdekében - mindez szintén teljes nyilvánosság mellett történt idén júniusban, az önkormányzat előtt is ismerten. Éppen azért vállaltuk fel ezt a feladatot, hogy ezzel is segítsük Polgármester úr és az önkormányzat munkáját és lehetővé váljon, hogy a hév-állomáshoz igazodó, építészeti minőségében és közterületi struktúrájában is integráns megoldás lehetősége nyíljon meg a SPAR pótlására és a szentendrei hév-állomás mai, lerobbant, gazdátlan, bódékkal terhelt környezetének rendezésére. Ezt a feladatot elvégeztük, erről Polgármester urat is tájékoztattuk és a tegnapi napon hivatalosan is megküldtem Önnek felhasználásra ezeket az anyagokat.

A BFK tehát önként, az önkormányzati területek fejlesztését segítendő készített koncepcionális javaslatokat a hév állomás menti, Spar környéki területekre, melyeket díjmentesen további felhasználásra átadtunk az önkormányzatnak tegnap - köszönetet nem vártunk, nem ezért csináljuk, de az azért meglep, hogy ennek teljes elhallgatásával születik ezek után egy nekünk beszóló közlemény a szentendrei honlapon. Ezúton is biztosítom Polgármester urat: állunk Ön és munkatársai rendelkezésére a hév megújításában, a tervek illesztésében és ha a jövőben tudjuk bármiben támogatni azt, hogy új szolgáltatásokkal, színvonalas kereskedelmi funkciókkal, zöld közterekkel bővüljön a hév-állomás menti terület, rajtunk nem fog múlni - ahogy eddig sem múlt.
A további együttműködés reményében,

Vitézy Dávid «

Források:

A baloldali szentendrei önkormrányzat hivatalos Pravda-ja, amiben elsírták bánatukat, Ráadásul úgy hogy Vitályos Eszter államtitkár asszonyt, akinek a HÉV tender köszönhető, meg sem említik...

A Magyar Építők cikke a témáról

Vitézy Dávid videója”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 7 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Azt nem értem, hogy miért érzik szükségét annak, hogy mindenben hazudjanak?
Vitézy Dávid remek, konkrét választ adott.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés