Az informatikai támadások és a Facebook cenzúrája ellenére is dinamikusan növekszik a Mandiner

2021. december 15. 19:06
Túlterheléses támadásokkal korlátoznák növekedésünket, a Facebook pedig keményen cenzúrázza – és bármikor törölheti is – a közel nyolcvanezer követővel rendelkező közösségi oldalunkat. Teljes offenzíva alatt a Mandiner. Olvasóink segítségét kérjük!

Mint arról lapunk korábban beszámolt, a Google Analytics adatai szerint 2020 első félévében 4 910 810 felhasználó olvasott minket, 36 019 070 oldalt megtekintve nálunk. 2021 első félévében, január 1. és június 30. között már 6 382 221 felhasználó látogatott a Mandinerre, 61 296 512 oldalt megtekintve.

Az év második félévében, június 30. és december 15. között pedig már 7 825 038 felhasználót köszönhettünk oldalunkon, akik 95 470 508 oldalmegtekintéssel tisztelték meg portálunk.

Köszönjük minden olvasónknak ezt a rendkívüli és mérhetetlenül megtisztelő figyelmet! Valakit/valakiket azonban zavar a Mandiner közösségének növekedése.

A fenti képen látható adatokból kiderül: olvasóinknak köszönhetően 2020. novemberéhez képest a Mandiner heti átlagos, valamint havi átlagos felhasználóinak számát is több mint megduplázhattuk, valamint lapunk 2021. novemberében már több mint 16 millió oldalmegtekintéssel büszkélkedhet. Köszönettel fordulunk olvasóinkhoz, hiszen napi rekordolvasottságunk 2021. novemberében az egy évvel korábbi közel háromszorosa.

Közösségünkkel együtt rosszakaróink száma is növekszik

Olvasóinknak köszönhetően lapunk és közösségünk a top 10 magyar közéleti fókuszú hírportál közé emelkedett, és szándékunk nem is lehet más, mint a további minőségi és olvasottsági növekedés.

Célunk továbbra is az, hogy hírportálként átfogó, gyors, pontos és tisztességes hírszolgáltatást nyújtsunk olvasóinknak;

emellett közéleti fókusszal, de minden egyéb fontos témát is érintve riportokban, tudósításokban, interjúkban, elemzésekben kövessük és értelmezzük hazánk és a világ eseményeit; folytassuk a visszhangkamrák idején egyre fontosabb, széles körű szemlézéseinket is; valamint értékrendünket képviselve, de vitára és párbeszédre nyitottan vegyünk részt a minőségi hazai nyilvánosság alakításában.

Informatikai támadások sora korlátozná növekedésünket

Növekedésünk kezdete óta portálunk rendszeres informatikai támadás alatt áll. Ezek zömét kollégáink sikerrel hárítják el (ezúton is köszönjük áldozatos, gyakran munkaidő utáni lelkiismeretes munkájukat is), egyes támadások azonban olyan méreteket öltenek, amelyek már nem csupán a Mandiner szerverét, de a szerverünk szolgáltatóját, valamint a szolgáltatóval kapcsolatban álló többi weboldal elérhetőségét is veszélyeztetik.

Egy ízben például,

2020. december 4-én 12:30 körül komoly, több lépcsős, technikailag fejlett, elosztott túlterheléses (DDoS) támadás indult a mandiner.hu ellen, a támadás közvetlen célja, illetve következménye a mandiner.hu oldal leállása volt.

A fentihez hasonló támadás nehezítette meg 2021 novemberében is lapunk működését. Az esetről bővebben ide kattintva olvashatnak. Olvasóinkat a fentiek tükrében aligha lepi meg, hogy a BRFK jelenleg is nyomozást folytat ismeretlen tettes ellen a minket is érintő informatikai támadások ügyében.

Informatikus kollégáink, valamint a Mandiner szerverét szolgáltató cég munkatársai állandó harcban állnak a bennünket ellehetetleníteni próbáló kiberbűnözőkkel. A munkánkat nehezítő körülmények sora azonban nem áll meg itt.

A Facebook is offenzívát indított a Mandiner ellen – törlés lehet a vége

Az informatikai támadások mellett ugyanis a Facebook is nekiment portálunknak. Mint arról korábban beszámoltunk:

a Facebook lekorlátozta – és bármikor törölheti is – a közel nyolcvanezer követővel rendelkező közösségi oldalunkat,

a híreinkben és véleményszemléinkben idézett, a Facebook ízlésének nem megfelelő vélemények, kijelentések miatt.

Bűnünk? A közösségi oldal szerint több is van. Például az, hogy a politikai élet teljes spektrumát (balosakat, jobbosakat, kormánypártiakat, ellenzékieket, kemény megmondókat és egyrészt-másrészt entellektüelleket egyaránt) szemléző, és ezzel a pont a Facebook által gerjesztett buborék- és echo chamber-hatást saját eszközeinkkel ellensúlyozó véleményszemle rovatunkban a nyár folyamán közöltük Rod Dreher barátunk, amerikai közíró American Conservative-ba írt cikkének egy részletét.

Az amerikai konzervatív körökben saját egyéni nézetrendszerrel rendelkező, Trumpot például kifejezetten megvető Dreher, akit politikai szélsőségességgel nem lehet vádolni, ámde hitvalló kereszténységgel és autonóm gondolkodói szellemmel igen, azt írta az AC-be írt véleménycikkébe többek között, hogy szerinte „a nyugat hazug módon kezeli az ittenieket” – mármint a közép-európaiakat; valamint „könnyű elképzelni, hogy Ferenc pápa miért nem szereti Orbánt”, és „Orbán szerint Európa halálát jelentené” Európa kapuinak megnyitása a bevándorlók előtt.

Ezek az illetékesek szerint, khm, problémás mondatok

– foglalta össze az esetet főszerkesztőnk találóan. Erről bővebben ide kattintva olvashat.

Facebook-cenzúra helyett: így olvasson Mandinert!

Mint a világ körüli és hazai médiumok túlnyomó többsége, a Mandiner is aktívan használja, használta a Facebookot. Nem az elsők és nem is az utolsók vagyunk az így járó médiumok avagy közszereplők hosszú sorában – viszont fenntartjuk, hogy a Facebook eljárása és gyakorlata mögött rejlő elgondolások az újságkészítés ellehetetlenülését okozhatják szerte a világ körül.

Most olvasóink figyelmét, éberségét és támogatását kérjük.

Ennek mostantól az eddigieknél is fontosabb szerepe lesz: arra kérjük olvasóinkat, hogy rendszeresen portálunkat nyissák meg és innen tájékozódjanak tartalmainkról – válogassanak, kattintsanak, lájkoljanak és kritizáljanak kedvükre!

Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy a ma már napi 150-250 ezres olvasótáborunk jelentős részét a közvetlenül a mandiner.hu-t megnyitók teszik ki. Így a mandiner.hu közvetlen felkeresésével kikerülhető a Facebook, mint közvetítő felület szerepe.

Aki azonban mindenképpen szívesebben informálódik a közösségi oldalon, cikkeinkről, írásainkról akár szerzőinkkel is csetelhetnek olvasóink a Mandiner közösség névre hallgató Facebook-csoportjában, ahová a Facebook korlátozása ellenére szerzőink magánemberként továbbra is posztolnak majd.

Exkluzív tartalmakkal várjunk olvasóinkat a közelmúltban újraindult  Twitter-oldalunkon, valamint a Mandiner Instagram-oldalán is.

Nyomtatott hetilapunkat is szívből ajánljuk olvasóink figyelmébe, mind most, mind az újévben! Aktuális lapszámunkban Melocco Miklóssal olvashatnak nagyinterjút, csütörtökön pedig karácsonyi dupla számunk érkezik, tele érdekes olvasnivalókkal, portrékkal, interjúkkal, világ körüli és hazai riportokkal, esszékkel és publicisztikákkal, több mint 120 oldalon! Az előfizetési információk itt olvashatók.

Lapunk emellett hamarosan újra elindítja hírlevél szolgáltatását is, amire az alábbi linken lehet feliratkozni

E közvetlenebb és aktívabb kapcsolattartások segítségével mind mi, újságkészítők, mind olvasóink, kedvelőink részéről is ki lehet kerülni a Facebook egyre kétségesebb közvetítését.

A közeljövőben további, közvetlenebb kapcsolattartási lehetőségekről is értesítjük majd önöket.

Kedves Olvasóink, tartsanak velünk a jövőben is – bármit is hoz a bizonyos jövő!

 

Nyitókép: Mandiner

Összesen 173 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ne erőlködj! Teljesítetted a napi penzumot, ha gondolod, mi is igazolhatjuk a gazdáidnak, hogy te mindent megtettél, de arról már nem tehetsz, hogy itt csak kiröhögnek.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés