Szijjártó: Megvan a svéd demokráciáról a véleményem, de kit érdekel, nem vagyok svéd

2021. december 12. 9:58
Svédasztalon volt a magyar demokrácia egy svédországi interjúban.

Szijjártó Péter interjút adott a svéd állami televíziónak. „A magyar demokrácia alapjaiban van megkérdőjelezve. A Freedom House, egy független NGO odáig ment, hogy azt mondta: Magyarország már nem tekinthető teljesen demokratikus országnak. [...] Mi a véleménye?” – tette fel a kérdést a televízió riportere Szijjártó Péternek. 

„Sajnos ezt sértésnek kell tekintenem, mert a magyar demokrácia érettségének és természetének megkérdőjelezése elfogadhatatlan” – kezdte válaszát a külügyminiszter. „Megnyertünk három egymást követő választást, az emberek támogatják, amit csinálunk és

ezt lehet szeretni vagy nem szeretni, mert ez politika,

de demokratikus jellegében a tevékenységünk nem kérdőjelezhető meg.” A miniszter kifejtette, hogy a demokrácia azt jelenti, hogy az, amit a kormány csinál, a nép általi felhatalmazáson alapul.

Elmondta, hogy soha nem érzete úgy, hogy ítélkeznie kéne más országok felett. „Hogy őszinte legyek, az, hogy milyen a demokrácia státusza Svédországban, nem érdekel, mert ez a svéd népet kell, hogy érdekelje.

És ha a svédeket nem érdekli, hogy valaki miniszterelnök lehet a szavazatok mindössze egynegyedével a parlamentben, akkor erről megvan a véleményem, de kit érdekel, nem vagyok svéd.”

Nyitókép: Szijjártó Péter Facebook-oldala

Összesen 364 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Erről van szó: seperjen mindenki a maga portája előtt. A magyar demokrácia minden bírálatot elbír, mert a magyar szavazók legitimálják a minőségét. A külső vélekedések, a partvonalról való bekiabálások pedig másodlagosak, és esemmiképpen sem mérvadóak. Minden szuverén ország eme elv szerint jár el.

Hitlert a német nép nem választotta meg kancellárnak sem 1932-ben, sem 1933-ban.
"1932 novemberére, az NSDAP kétmillió szavazatot veszített, és csak a szavazatok 33,1%-át, 230 képviselői hely helyett 196-ot szerzett.[93]
... Papen kapott lehetőséget, aki azt javasolta Hindenburgnak, hogy nevezze ki Hitlert kancellárrá, és ő alkancellárként majd kézben tartja. Így lett Hitler kancellár 1933. január 30-án (szöges ellentétben azzal a legendával, hogy szabad választásokon jutott volna hatalomra).[93]"

Valóban lehet tanulni a svédektől:
a mélymocsár állam irányítja, 25%-on keresztül a teljes, 100% Svédisztánt.
Azért a deepektől ez nem semmi.

Nagyon jól. És keményen:-)
Nem szívbajos, az biztos.

Hitler - tudtán kívül, bár erre nem vennék mérget, főként az uralma végefelé! - azoknak volt az ügynöke, akik ellen - szavakkal - a leginkább harcolt.
Sidney Warburg finanszírozta a hatalomra jutását, amerikai, angol pénzből repkedett Németország városai között a választási kampányaiban...
A mocsárállam legkiválóbb ügynöke: Adolf Hitler volt.
Sztálin már sokkal-sokkal okosabb volt...

"A világháború befejezése után Eleanore Roosevelt, az elnök özvegye a következőket írta a New York Times 1945. szeptember 19-i számában: „Az üzleti összefonódások hazafiasságunkban és erkölcsi jóérzésünkben nagy károkat okoztak.”

A Hitlert hatalomra segítő tekintélyes zsidó üzletemberek szava sokáig elnyomta az itt-ott veszélyt jelezve aggódó zsidó közösségek hangját. 1933. március 27-én a Warburg Bankház akkori irányítója: Max Warburg (aki egyúttal Hjalmar Schacht birodalmi bankelnök főtanácsadója, az I. világháború idején a német titkosszolgálat feje, és testvére annak a Paul Warburgnak, aki a Rotschild –ház megbízásából kulcsszerepet játszott az amerikai központi bank, a FED létrehozásánál) azt nyilatkozta, hogy nem kell aggódni, mert Hitler kormányzata jó Németország számára: „A kormány szilárdan elkötelezte magát a társadalmi béke és a közrend fenntartásában és szilárd meggyőződésem, hogy ebben a vonatkozásban nincs ok semmiféle aggodalomra.” Két nappal később, fia: Erich Warburg táviratozott unokatestvérének, Frederick M. Warburgnak, a Harriman Vasúttársaság igazgatójának. Ebben arra kérte unokatestvérét, hogy minden befolyását vesse latba a náciellenes tevékenység és a barátságtalan propaganda, bizonyos nagygyűlések leállítására Amerikában, különös tekintettel a sajtóra és a tömegtájékoztatási eszközökre. Válaszában Frederick azt közölte, hogy egyetlen felelősségteljes csoport sem sürgeti a bojkottot a német árúkkal szemben, kivéve néhány túlzottan aggodalmaskodó egyént."

Ma Magyarország ellen ugyanez a játék folyik:
Az egyik oldalon: Orbán Viktor és a magyar nép jobbik része.
A másik oldalon: a mindenkori idegen szívű balosok, liberálisok, a kollaboránsok, akik pénzt remélnek az ország kiárusításából, Gyurcsány, Bajnai, ATV, 444., Soros-szervezetek estébé munkakerülők...

"1933. március 31-én az American Jewish Committee (az Amerikai Zsidó Bizottság), amely a Warburg család befolyása alatt álló társadalmi szervezet volt, valamint a B’nai B’rith, az 1843-ban New Yorkban alapított „A Szövetség fiai” jelentésű szervezet, amely a világ legnagyobb taglétszámú zsidó közössége, közzé tett egy nyilatkozatot arról, hogy nem támogatja a Németország elleni amerikai bojkott meghirdetését, s azt is javasolják, hogy ne kerüljön sor a jövőben további tömeggyűlésekre és hasonló propaganda módszerek, eszközök alkalmazására. A két legnagyobb szervezet ezt követően szigorúan tartotta magát ehhez az irányvonalhoz és nem támadta Hitlert. A Bush-Harriman pénzügyi és üzleti körök kiépített hálózatának érdekei így fonódtak össze bizonyos zsidó és cionista vezető szervezetekéivel. (1933. májusában, néhány hónappal Hitler hatalomra kerülése után Berlinben fontos megállapodás jött létre az Egyesült Államokkal: egy olyan 150 vállalatot tömörítő szindikátus jött létre, amelyet Averell Harriman unokatestvére irányított. Ez a szindikátus ellenőrizte a hitleri Németországból az Egyesült Államokba irányuló teljes exportot. A szerződést Max Warburg, John Foster Dulles és Kurt von Schröder írta alá.)

Az átörökített recept időtálló: hatalom- és pénzszerzés monopolhelyzet teremtésével és sokrétű piackontroll politikai befolyás útján. Ugyanezek a világcégek ma virágzó részesei a nemzetközi magántőke uralmának, titkos szervezeteik a globális elit hatékony végrehajtói a kis nemzetállamok felszámolása és újra gyarmatosítása érdekében. "

Felejthetetlen, ahogy a szegény, árva, értelmi fogyatékos magyar leányt az őt befogadó Svédországban élő nagynénjétől hazatoloncolták. Kormányzati tárgyalás kellett ahhoz, h. visszamehessen az egyetlen rokonához. Ennyit az emberi jogokról, meg a befogadásról, meg az európai szolidaritásról a közös értékekkel.

A jólét korrumpál társadalmi szinten. A vallás valamilyen ellensúlyt jelentett, már amennyire. A háború előtt a legnagyobb demokrata államokban kényszer sterilizáció ment az értelmi fogyatékosnak ítéltek részére.

A lenini bolsevizmus pénzmosói is a svédek voltak. A szétrabolt kúriák műtárgyaival is kereskedtek, stb.
Sean McMeekin: History's Greatest Heist, The Looting of Russia by the Bolsheviks (A történelem legnagyobb útonállása, Oroszország kirablása a bolsevikok által), Yale University, 2009.
Egy egész könyv szól róla.

": )) baszki, tényleg igazad van!"

Jajjde szmájlis ez a nüansz, ja nem.

1. törvény: Alapvetően a NGO-k szakvéleménye (a) SZENT ,míg a GO-ké NON- Szent ;-))

És Szijjártó erre az N betűtlen NGO tőrmalőrre ki sem tért pedig a független-objektiv felkészült svéd állami interjúzóját visszaszúrkálhatta volna ezzel a Touché-val! ...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés