Szijjártó: Megvan a svéd demokráciáról a véleményem, de kit érdekel, nem vagyok svéd

2021. december 12. 9:58
Svédasztalon volt a magyar demokrácia egy svédországi interjúban.

Szijjártó Péter interjút adott a svéd állami televíziónak. „A magyar demokrácia alapjaiban van megkérdőjelezve. A Freedom House, egy független NGO odáig ment, hogy azt mondta: Magyarország már nem tekinthető teljesen demokratikus országnak. [...] Mi a véleménye?” – tette fel a kérdést a televízió riportere Szijjártó Péternek. 

„Sajnos ezt sértésnek kell tekintenem, mert a magyar demokrácia érettségének és természetének megkérdőjelezése elfogadhatatlan” – kezdte válaszát a külügyminiszter. „Megnyertünk három egymást követő választást, az emberek támogatják, amit csinálunk és

ezt lehet szeretni vagy nem szeretni, mert ez politika,

de demokratikus jellegében a tevékenységünk nem kérdőjelezhető meg.” A miniszter kifejtette, hogy a demokrácia azt jelenti, hogy az, amit a kormány csinál, a nép általi felhatalmazáson alapul.

Elmondta, hogy soha nem érzete úgy, hogy ítélkeznie kéne más országok felett. „Hogy őszinte legyek, az, hogy milyen a demokrácia státusza Svédországban, nem érdekel, mert ez a svéd népet kell, hogy érdekelje.

És ha a svédeket nem érdekli, hogy valaki miniszterelnök lehet a szavazatok mindössze egynegyedével a parlamentben, akkor erről megvan a véleményem, de kit érdekel, nem vagyok svéd.”

Nyitókép: Szijjártó Péter Facebook-oldala

Összesen 323 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Erről van szó: seperjen mindenki a maga portája előtt. A magyar demokrácia minden bírálatot elbír, mert a magyar szavazók legitimálják a minőségét. A külső vélekedések, a partvonalról való bekiabálások pedig másodlagosak, és esemmiképpen sem mérvadóak. Minden szuverén ország eme elv szerint jár el.

Nagyon jól. És keményen:-)
Nem szívbajos, az biztos.

Felejthetetlen, ahogy a szegény, árva, értelmi fogyatékos magyar leányt az őt befogadó Svédországban élő nagynénjétől hazatoloncolták. Kormányzati tárgyalás kellett ahhoz, h. visszamehessen az egyetlen rokonához. Ennyit az emberi jogokról, meg a befogadásról, meg az európai szolidaritásról a közös értékekkel.

A jólét korrumpál társadalmi szinten. A vallás valamilyen ellensúlyt jelentett, már amennyire. A háború előtt a legnagyobb demokrata államokban kényszer sterilizáció ment az értelmi fogyatékosnak ítéltek részére.

A lenini bolsevizmus pénzmosói is a svédek voltak. A szétrabolt kúriák műtárgyaival is kereskedtek, stb.
Sean McMeekin: History's Greatest Heist, The Looting of Russia by the Bolsheviks (A történelem legnagyobb útonállása, Oroszország kirablása a bolsevikok által), Yale University, 2009.
Egy egész könyv szól róla.

": )) baszki, tényleg igazad van!"

Jajjde szmájlis ez a nüansz, ja nem.

1. törvény: Alapvetően a NGO-k szakvéleménye (a) SZENT ,míg a GO-ké NON- Szent ;-))

És Szijjártó erre az N betűtlen NGO tőrmalőrre ki sem tért pedig a független-objektiv felkészült svéd állami interjúzóját visszaszúrkálhatta volna ezzel a Touché-val! ...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés