Figyelem Márki-Zay Pétert és nem értem

2021. december 10. 9:55

Skrabski Fruzsina
Facebook
Azt mondja, meg tud szólítani jobboldali embereket. Majd lehülyézi a jobboldali embereket.

„Figyelem Márki-Zay Pétert és nem értem. Ha az a célja, hogy beszéljenek róla, akkor azt elérte, de minden más cél, pl. hogy meggyőző legyen, szimpatikusnak vagy esetleg okosnak tűnjön – ezt nem hiszem, hogy eléri ezzel a viselkedéssel. Azt sem értem, hogy egyszerre állít ellentétes dolgokat: pl. ő keresztény, de az ördöggel is összefog. Ha valaki keresztény, akkor az első számú szabály: elutasítani az ördögöt.

Aztán azt is mondja, hogy ő az esélyes, mert meg tud szólítani jobboldali embereket. Majd lehülyézi a jobboldali embereket. Elég furcsa, hogy úgy akar valaki meggyőzni bárkit is, hogy lehülyézi… Azt is mondja, hogy házasodhassanak a homoszexuálisok, aztán rásüti random emberekre, hogy szerinte ők a saját nemükhöz vonzódnak.

Gyurcsány is lárifárizott, de ő legalább jó szónok volt. Márki-Zay magas hangon hadar, nem is lehet érteni, hogy mit mond. Ideges és fura. De lehet, hogy ez valami szuper, új, unortodox kampánystratégia és működik, csak le vagyok maradva…”

 

Nyitókép: AFP / Kisbenedek Attila

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 106 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Tort ül az irracionalitás és az indulat...

+1

Egészen szürreális, hogy több éves vajúdás után a Moslék ezt az alakot volt képes kitermelni...

Fellépésében van valami határozottságot sejtető, aztán semmi.

Ha MZP jó érvnek tartja az általa legyőzni kívánt Fidesz ellen, hogy közöttük vannak homoszexuálisok, akkor ezt a minősítést csak negatívnak tarthatja. Nem hinném, hogy a homoszexualitás pozitív értelmezésével dicsérni akarná az ellenfelet.

Szóval te már akkor is ismerted Márki Zayt? Nocsak, erről eddig nem beszéltél!

Te nem érted, hogy MZP érvelésében csak negatív, vagy pozitív minősítések vannak. Pont azzal próbálkozik, hogy a köztes minősítéseket kihagyva, az egy-egy elleni választásra készülve csak pozitív- negatív minősítéseket sulykoljon.

Vagy-vagy, mindent egy lapra feltéve. A nagy dumája mögött ez nem éppen a magabiztosság jele. Valahol érezheti, és az összefogás többi tagjának igen mérsékelt megnyilvánulásai az ő részükről is ezt mutatják, hogy ez a stílus nálunk nem kelendő.

De ha már elvtelenségről beszélsz, akkor Szájer éppen az elvei miatt kerekedik az ellenzék fölé. Azáltal, hogy a saját irányultságát nem akarta kötelező társadalmi normává tenni, hanem elfogadta a kisebbségi létet. Ami csak a tudomásulvételt, a minden embernek kijáró védelmet igényelheti, de pluszpontokat, pozitív megkülönböztetést nem igényelhet. Ha Szájer egy coming outot követően élére állt volna a mozgalomnak, hősként ünnepeltétek volna. De így, a ti szemetekben csak egy rossz buzi lett belőle.

Azt meg te nem érted, hogy a melegek a tudomásulvételen kívül mást nem követelhetnek, ők egy kivétel képező kisebbséget alkotnak, nem többet, az ő elutasításuk teljesen természetes emberi reakció. Nem gyűlöli őket senki, ez csak az általatok mantrázott duma. Miközben ti a radikális melegeket újabb és újabb provokációkra késztetitek - kényszerítitek - hogy a társadalom is keményebben védekezzen, és lám, jó kommunista módszer szerint már lehet gyűlöletről beszélni.

Haszug az érvelésed, régi bolsevik módszer szerint provokáltok, aztán jön a jajveszékelés, ha erre választ kaptok.

Szóval, ahhoz, hogy az abnormalitás elutasítását, a normalitás térnyerését megelőzzük, megszüntessük, minták kellenek. Mintaként bemutatott drag queenek az óvodákba, iskolákba. Mintaként átírt mesék szerelmes királyfiakról. Hogy ezzel a normalitás elutasítása, az abnormális dicsőítése tanult reakció legyen.

Kösz, hogy megerősítettél, van helye a gyermekvédelmi törvénynek. Meg kell őrizni a normalitást.

Az a te bajod, hogy képtelen vagy felfogni, az életünkben többféle felfogásnak, világlátásnak van helye. Ha jól emlékszem ti vagytok oda a sokszínűségért, amikor az számotokra érv, például a multikulturalizmus esetében. Viszont rögtön elutasítjátok, ha más gondolkodásmódról, más ideológiáról van szó. Akkor már csak sértegetésre futja, mert:

Ceterum autem censeo a nyílt vitától féltek, ahhoz gyávák vagytok.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés