„Felforgató” Orbánról és „zászlóvivő” Márki-Zayról ír a Politico

2021. december 9. 8:59
Két magyar politikus is felkerült a Politico magazin újabb év embere-listájára. A lap szerint Márki-Zay az „eurokraták nagy reménye”; az pedig, hogy a „legyőzendő” Orbán megy vagy marad, jóval túlmutat Budapestnél.

A Politico minden évben, különböző szempontok alapján „osztályt” állít össze a következő év várhatóan legfontosabb embereiből. Ez alkalommal két magyar politikus is rákerült a listára: Orbán Viktor és Márki-Zay Péter.

A lista élén Mario Draghi olasz miniszterelnök áll, a „politikus technokrata”. A cselekvők között sorolják fel Olaf Scholzot, az új, szocdem német kancellárt, Emmanuel Macron francia elnököt, Frans Timmermans bizottsági alelnököt és Laura Codruța Kövesit, a román uniós főügyészt.

Az „álmodozók listáján szerepel Anne Hidalgo párizsi szocialista polgármester, Ursula von der Leyen bizottsági elnök, és itt szerepel Márki-Zay Péter is. A Politico „régi konzervatívnak” nevezi a hódmezővásárhelyi polgármestert, aki „le akarja vadászni” Orbán Viktort.

A lap szerint Márki-Zay az „eurokraták nagy reménye”,

akik unják már, hogy Orbán az ő törekvéseiket tapossa el. Az ellenzék kormányfőjelöltje a Politico szerint barátságosabb alternatívát jelent Brüsszelnek Orbánnál: határozottan EU-párti, folyékonyan beszél angolul, franciául és németül. A lap úgy látja, Márki-Zay egyensúlyozó mutatványa most kezdődik: úgy kell összetartania a nagyrészt baloldali koalícióját, hogy nem idegenítse el a konzervatív választókat, akiket elcsábíthatna a Fidesztől.

A „felforgatók” listáján a Brüsszelből Lengyelországba visszatért Donald Tusk és Lukasenka belarusz elnök mellett szerepel Orbán Viktor. A magyar kormányfőről a Politico azt írja: csak néhány hónapra van attól, hogy vagy meghatározó győzelmet arasson, vagy pedig kínos választási vereséget szenvedjen el. Orbán a 2010 óta legkeményebb választási versengéssel néz szembe, miután az ellenzéki pártok összefogtak ellene, amiket most nagyjából egy szinten mérnek a Fidesz támogatottsággal. A lap szerint ha Orbán nyer, őt koronázzák meg az EU legrégebb óta szolgáló kormányfőjének; ha viszont veszít, sokan fognak Brüsszelben megkönnyebbülten felsóhajtani.

A Politico arról ír: Orbán számos konfliktusba kezdett már az Európai Bizottsággal, és kompromisszumok helyett gyakran kitart a saját álláspontja mellett az Európai Tanácsban is. A lap szerint Orbán eközben „szorosabban fogja a saját országa médiáját, civil társadalmát és igazságügyi rendszerét is”.

Úgy értékelik: az, hogy Orbán megy vagy marad, jóval túlmutat Budapestnél.

„Brüsszel-ellenes nacionalizmusa fertőző volt, ihletet adott a lengyel és a szlovén rezsimeknek. Egy blokkot is alkotott Varsóval, tisztázva, hogy egyik sem fogja a másik szankcionálását jóváhagyni a Tanácsban, ha egyhangú szavazásra volna szükség az ügyben”. A Politico úgy látja: ha Orbán újra győz, az lesz a kérdés, hogy meddig fogja feszíteni a húrt Brüsszellel.

Összesen 176 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A tapasztalat azt mutatja, hogy a legjobb figyelemelvonás Orbán óriási gazdasági sikereiről, a rá irányított LOPÁSI rémtettek propagandája."


1944 február 29-én a brit információsminiszter a következő jegyzéket küldte a brit klérushoz és a BBC-hez:

"A tapasztalat azt mutatja, hogy a legjobb figyelemelvonás az ellenségre irányított rémtettek propagandája.
Sajnos a nyilvánosság ma már nem olyan könnyen befolyásolható, mint a 'hullagyárak', a 'feldarabolt belga csecsemők' vagy a 'keresztre feszített kanadai katonák' idején. "

"Az egyetlen alternatíva, a nyilvánosság figyelmét az egész dologról elvonni.

A tapasztalat azt mutatja, hogy a legjobb figyelemelvonás az ellenségre irányított rémtettek propagandája."

Ha Márki az eurokraták kedvence, akkor vigyék, mi nem marasztaljuk!
Élt már vagy 2-3 országban, miért ne lehetne demokratikuskereszténykonzervatív államfő, vagy valami, Brüsszelben, Berlinben vagy akárhol máshol?
Egy futóbolonddal kevesebb itt!

Orbán a szubszidiaritás Európáját akarja, s ez a brüszeli liberális diktátorok szemében főbűn. Márki-Zay egy liberális szálláscsináló lenne, de áprilisban a józan többség a történelem szemétdombjára juttatja ezt a felfújt hólyagot.

Orbánnal valahogy ki lehet bírni, Márki Zay meg azt teszi, amit mondanak neki.

Hogy is volt ez a kifutó szériával, fijúg?


https://pestisracok.hu/egy-kif..

Na, már polirozzák Makit. Feltónak egyre nehezebb lesz lekapni őt a
tábláról, márpedig ez előbb-utóbb elkerülhetetlen lesz. B terv kell.

Jó a műsor.... :-)

Az általad említett politikusokat ma, ha kifejtenék nézeteiket egyszerűen nácinak minősítenék.

Ugyanilyen jelentéktelen, hazájukban futottak még kategóriájú pártocskák adják az EP liberálisait. És diktálnának más országok kormányzó pártjainak. Itt bicsaklik meg az EP legitimitása: miért kéne nekünk itt, Magyarországon más országok választói által az EP-be juttatott képviselőket elfogadni?

"az Európai Ügyészség kutakodjon Magyarországon "
Természetesen nyelvbotlásba estél, és Soros-ügyészséget akartál írni..., amely azért dolgozik, hogy kicsinálja azokat, akik ellenzik Soros migráció-projektjét...

autokrata = automatikus eurokrata

Soros már nem él, régóta.
Soha nem is élt, nem tudtad?

Csak a nevek és az öltözékek változtak, az elvtársak ugyanazok...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés