Letartóztatták a férfit, aki négy nőt támadott meg egy óra alatt Budapesten

2021. december 9. 10:50
A négy eset közül három egy kőbányai bevásárlóközpontban, egy pedig Zuglóban, a nyílt utcán történt.

Elrendelte a bíróság annak a 31 éves férfinak a letartóztatását, aki a gyanú szerint kevesebb mint egy órán belül négy nőt támadott meg november 13-án Budapesten – tájékoztatta a fővárosi főügyész csütörtökön az MTI-t.

Ibolya Tibor ismertette: a négy eset közül három egy kőbányai bevásárlóközpontban, egy pedig Zuglóban, a nyílt utcán történt. Az ügyben a XIV. kerületi rendőrkapitányság nyomoz súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt. A nyomozási bíró elrendelte a kényszerintézkedést, amelyet az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben kell végrehajtani.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság – ugyancsak csütörtöki – közleménye szerint a szigetszentmiklósi K. Zoltán a Mogyoródi úton akadt össze egyik áldozatával,

akit először fejen ütött, majd a földre lökte, belerúgott, és szó nélkül továbbállt.

A kerületi rendőrök fél órán belül elfogták a férfit, aki azonban akkor tagadta, hogy bárkit megvert volna.

A támadásoknak semmilyen előzménye nem volt

Miután felmerült a gyanú, hogy három másik hasonló bűncselekmény is hozzá köthető, a férfi ellen november 26-án elfogatóparancsot adtak ki. Az új adatok szerint alig egy órával a zuglói támadás előtt a férfi egy X. kerületi bevásárlóközpont egyik elektronikai üzletében lépett egy nő mögé, akit

olyan erővel ütött fejbe, hogy a nő a földre zuhant, ő pedig kisétált az üzletből.

Ezután egy cipőbolthoz ment, ahol szó nélkül arcon ütött egy vele szembejövő nőt, aki szintén a padlóra esett. A támadó ezután egy ruhaüzletnél ütött tarkón egy nőt, majd elhagyta a bevásárlóközpontot.

Mindegyik sértett arról számolt be, hogy a támadó szó nélkül ütötte meg őket, a tettlegességnek semmilyen előzménye nem volt. A körözött férfit egy hete fogták el ugyanannál a bevásárlóközpontnál, ahol három héttel korábban a támadások történtek.

K. Zoltánt előállították és négyrendbeli súlyos testi sértés bűntett kísérletének gyanúja miatt hallgatták ki. A férfi a bűncselekmények elkövetését tagadta, azt mondta, nem volt soha az erőszak híve – közölte a rendőrség. A fővárosi főügyész közleményében azt írta, hogy az ügynek további sértettjei is lehetnek.

(MTI)

Nyitóképünk illusztráció. Fotó: Bernd von Jutrczenka / DPA / AFP

Összesen 53 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ő úgy tanulta, hogy négy nője lehet.

A libsi hősök mind kisebbségi erőszaktevők (pl. BLM, antifa). Ha fehér férfi az elkövető, akkor a gonosz, elnyomó patriarchátus megnyilvánulását láthatjuk. Meg persze, magától értetődően, Orbán megosztó politikájának eredményét.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés