Az új német vezetés egyértelműen egy erős és egységes Európában hisz

2021. december 9. 8:54

Cseh Katalin
Facebook
Nem véletlen, hogy Orbán és kormánya már előre támadja az új kormányt légből kapott mondásokkal.

„Tizenhat év után, mától új kancellárja van Németországnak, miután a Bundestag hivatalosan is megválasztotta Olaf Scholzot. Gratulálok neki és a koalíciós kormánynak, és bízom benne, hogy közösen dolgozhatunk majd egy olyan erős Európai Unióért, ami megvédi a jogállamiságot és a közös, európai értékeinket mindennél fontosabbnak tartja. Új korszak kezdete ez. Jól mutatja a prioritásokat, hogy a kormánykoalíció szerződésében önálló fejezet szól az Európa-politikán belül a jogállamiság védelméről.
Külön öröm, hogy a koalíció tagjai a német liberálisok is, akik pártunk, a Momentum szövetségesei, és akikkel az EP-frakciónkban eddig is sikeresen dolgoztunk együtt. A zöldekkel együtt ugyanis ők képviselik a legerőteljesebben a jogállamiság védelmét, és azt, hogy fel kell lépnünk a demokratikus értékek lábbal tiprói ellen.

Az új német vezetés egyértelműen egy erős és egységes Európában hisz, miközben szakítani terveznek Angela Merkel azon gyakorlatával, amelyik a gazdasági érdekeket gyakran az értékek, a demokrácia és az emberi jogok védelme elé helyezte.

Nem véletlen tehát, hogy Orbán Viktor és kormánya már jó előre elkezdte támadni az új német kormányt légből kapott mondásokkal, miközben a magyar miniszterelnök saját bevallása szerint nyílt sisakos küzdelemre próbál berendezkedni. A folyton háborúzó Orbán számára az a rossz hírem van, hogy sehová nem vezető acsarkodását már csak néhány hónapig folytathatja. A 2022-es választás után felálló új magyar kormány ugyanis a keleti érdekek kiszolgálása helyett a nyugati értékek mellett kötelezi el magát – az új német kormánnyal szoros szövetségben –, hiszen ez Magyarország érdeke.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 94 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Atka, de kár, hogy nem Hitler idején élsz és teszel hűségesküt Németországnak!
Ő rögtön a tyúkszemére lépett volna a Zorbánnak, és nem csak arra, ugye?
De azért még választások lesznek jövőre, igaz?
Nem a Szocialista és Liberális Internacionálé, hanem a magyar nép fogja eldönteni, hogy milyen kormánya lesz ennek az országnak, ugye tudod, Cseh Bergné?

Én pedig nem hiszek a kapitalista kommunizmus európai birodalmában. Attól a kommunizmustól, amelybe beleszülettem, Gorbacsovnak és Reagannek hála, sikerült megszabadulnunk, hát most a sírom széléig fogok harcolni az ellen, hogy az ilyen nyamvadtak ránk erőltessék a falanszterkommunizmust.

Ez a Scholz még a forma kedvéért sem volt hajlandó az 'Isten engem úgy segéljen' formulát használni kancellári esküje elmondásakor. Isten minket úgy segéljen.

"Az új német vezetés egyértelműen egy erős és egységes Európában hisz" (Adolf Hitler vezér és kancellár, Nürnberg, 1935.)

Annyira szarok vagytok, hogy kénytelen vagy 300 emberre fogni a vereséget?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés