Vidékfejlesztési államtitkár: Meghátrált Bige László

2021. december 9. 15:45
Abból vonta le ezt a következtetést Feldman Zsolt, hogy várhatóan Magyarországon értékesíti a műtrágyát a Bige tulajdonában lévő Nitrogénművek Zrt.

A magyar kormányzat és gazdatársadalom összefogásának köszönhetően Bige László meghátrált, várhatóan Magyarországon értékesíti a műtrágyát a Nitrogénművek Zrt. – mondta az Agrárminisztérium (AM) mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára a magyar gazdák védelméről tartott sajtótájékoztatón csütörtökön Pécsen.

Feldman Zsolt emlékeztetett, hogy a társaság tulajdonosa, Bige László az elmúlt hetekben komoly bizonytalanságot és feszültséget keltett a magyar gazdálkodókban, amikor – a magyar mezőgazdaság egyik legfontosabb termelési alapját veszélyeztetve –

kilátásba helyezte, hogy termékét ezentúl külföldön értékesíti.

Az államtitkár szerint a magyar kormányzat és gazdatársadalom e bejelentést követő összefogásának köszönhető, hogy Bige László „meghátrált” és mégis a magyar gazdálkodók számára kívánja értékesíteni a társaság által megtermelt műtrágyát, ami óriási eredmény az ellátásbiztonság szempontjából.

(MTI)

Nyitókép: MTI/Balázs Attila

Összesen 66 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés