Orbán Viktor levélben fejezte ki jókívánságait Olaf Scholznak

2021. december 8. 20:25
Orbán Viktor szerint Németország kulcsfontosságú partnerünk, ezért elkötelezettek vagyunk az együttműködés mellett.

Orbán Viktor miniszterelnök levélben fejezte ki jókívánságait Olaf Scholznak a Németországi Szövetségi Köztársaság kancellárjává történt megválasztása alkalmából – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője szerdán.

A magyar-német kapcsolatokban jelentős tényezőként tekintünk az évszázados történelmi kötelékünk, a közép-európai rendszerváltás és a német népet megosztó határfelszámolás alapjaira épített európai újraegyesítésre” 

– írta Orbán Viktor, aki kifejtette: Németország kulcsfontosságú partnerünk, így továbbra is elkötelezettek vagyunk sokrétű együttműködésünk fenntartása és fejlesztése iránt. Olaf Scholznak írt levelében Orbán Viktor meghívta az új kancellárt egy jövőre megrendezendő V4-Németország kormányfői csúcstalálkozóra Budapestre.

(MTI)

Fotó: MTI/EPA/Clemens Bilan

 

Összesen 57 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Orbán egy úriember.

Orbán ragyogó érzékkel offenzív itt is. A V4 meghívás elfogadása kikerülhetelen lesz Scholznak. Ott pedig Orbán nagyszerű pozícióban és politikai keretben tud majd tárgyalni.

Ugyan már: Macron már itt lesz...

LOL

Hogy szakadhatsz el ennyire a valóságtól? Milyen műsort nézel az utóbbi években?

Minden valószínűség szerint a középkor óta nem volt ennyire fontos magyar államférfi.
Könyörgöm, az USA-ban mainstream tévéadásokban foglalkoznak Orbánnal... az EU-t már ne is említsük, megkerülhetetlen figura évek óta. Mellesleg már az egy komoly fegyvertény, hogy 12 éve vezet egy uniós országot, ez ugye Merkel visszavonulása óta szintén rekord jelenleg. "Senki" - LOL.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés