Lengyel erdőkben bujkálnak a Belaruszból átjutott menekülők 

2021. december 8. 12:42
A varsói kormány hamarosan megkezdi a belarusz határ mentén a kerítés építését, számol be az Euronews.

A kelet-lengyelországi migránsválságról készített tudósítást az Euronews. Az elmúlt 5 hónap alatt 5 ezer ember jutott el illegálisan Németországba a portál szerint. Ezalatt a lengyel határőrség és rendőrség 500 személyt állított elő, akik közreműködtek a kétségbeesett emberek szállításában, átcsempészésében.

Egy lengyel határőr elmondta, „akiket felbérelnek a migránsok szállítására, általában olyan ukrán és grúz állampolgárok, aki legálisan tartózkodnak Lengyelországban. A jobbára iraki és szír migránsok között pedig sokaknak van német tartózkodási engedélyük. És egyre többször derül fény lengyel és külföldi bűnözői csoportok részvételére.”

A migránsok egy része maradna Lengyelországban, a többség viszont nyugatabbra menne. Vannak magányos „harcosok”, akik egyedül vágnak a veszélyes útnak. És vannak, akiknek a már EU-ban élő rokonai, ismerősei igyekeznek egyengetni az útját. A migránsokkal dolgozó ügyvéd elmagyarázza, ez a hozzátartozókra nézve is kockázatos cselekedet.

A lengyel kormány hamarosan megkezdi a belarusz határ mentén a kerítés építését. A térségbe vezényelt 20 ezer rendőrrel, valamint némi észt és brit nemzetközi segítséggel Lengyelország abban bízik, sikerül teljesen lezárni a határt, és megakadályozni a migránsok bejutását.

Összesen 15 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Múltkor láttam itt egy grafikont, megdöbbentett, mennyivel kevesebb a GDP-hez viszonyított államadósság és a költségvetési hiány. A magyar elég csúnyán elszállt, de sajnos, a jelen helyzetben ez így helyes. Ennyivel kevesebb lesz a herdálni való, ha esetleg Ripacsékat vissza-szavaznák a híveik, minden jobb, mint Orbán "megfontolásból".

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés