Le Figaro: Az új német kormány nem jó hír Magyarországnak

2021. december 8. 10:26
Merkel alatt az volt a hozzáállás, mindenkit a fedélzeten kell tartani, a németek most várhatóan sokkal határozottabbak lesznek, mivel a zöldek és liberálisok ragaszkodnak a jogállamisági elvekhez.

A Le Figaro, a német-francia párbeszéd újraindítását ígérő német koalíciós szerződés kapcsán ismertette, mi várható az európai ambíciókat is zászlajára tűző, új német kormánytól. Hat hónapig tartó, soros elnökséggel járó semlegessége miatt Párizs reméli, hogy számíthat Berlinre és Rómára prioritási tekintetében, a stratégiai iránytűtől az európai minimálbérig. Ezzel szemben az Olaf Scholz vezetésével alakuló kormány nem jó hír a „jogállamiság ügyében nehézségekkel küzdő tagállamok számára, Lengyelországgal és Magyarországgal az élen”.

Paul Maurice, az Ifri francia-német kapcsolatok szakértője szerint Angela Merkel alatt az volt a hozzáállás, hogy mindenkit a fedélzeten kell tartani. A németek azonban most várhatóan sokkal határozottabbak lesznek, mivel a zöldek és liberálisok ragaszkodnak ezekhez az elvekhez. Orbán Viktor ezt jól értette. A miniszterelnök hétfőn megjelent írásában úgy fogalmazott, hogy „Kiderült, hogy a németek az európai civilizáció másik ösvényén haladnak, valamiféle posztkeresztény és posztnemzeti állapot felé”.

(Fotó: Merkel alatt az volt a hozzáállás, mindenkit a fedélzeten kell tartani, a németek most várhatóan sokkal határozottabbak lesznek, mivel a zöldek és liberálisok ragaszkodnak a jogállamisági elvekhez.)

Összesen 107 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az új német kormány koncepciója világos, a jogállamisági kérdések folyamatos terítéken tartásával a jövő évi magyarországi országgyűlési választásokat is befolyásolni akarják.
Az irracionális tér is hatalmas lehet az új német kormány érvelésében.
Nem mindegy, hogy a vita minősége milyen!
Van olyan vita is, amiben olyan érvelés jelenik meg, ami mellőzi a racionalitás és a valóság tényeit is, ami az állítás igaz voltáról úgy próbál meggyőzni, hogy gyakran elismétli ugyanazt a hazugságot.

Augustus császár görög születésű rabszolgája Phaedrus A FARKAS ÉS A BÁRÁNY történeté-ben bemutatta hogyan lehet legitimálni az eltervezett erőszakot.
"A szomjas farkas és a szomjas kis bari
Ugyanazon patakra ment véletlenül.
A jámbor gyapjasnál az ordas följebb állt,
Gonosz szándékkal mégis így kötött belé:
"Mért bolygatod fel nékem a patak vizét,
Ha én iszom?"
A bárány hiába érvelt racionálisan, a farkas mégis felfalta.
Ez az eredménye annak, ha farkasra van bízva annak eldöntése, hogy milyen érveket lehet elfo-gadni és milyeneket nem.

Az új német kormány valóban nem jó hír Magyarországnak.
Ami a francia kormányokat illeti: akár régi, akár új: egy kutya, vicsorogva ugatja a magyart.
Azért Mitterrand kivétel volt.
Ő még államférfi volt.
Az egyik legaljasabb a segghülye Sarközy.

"Mi nem félünk, mert van egy remek miniszterelnökünk."

Haát, a háború alatt MO-nak már volt egy kiugrási kísérltete. De akkor a Horthy kormánynak volt néhány németbarát tagja, kik ezt a kiugrást segítettek meghiúsitani. Persze most ilyen kormánytagok nincsenek, de viszont MO-nak van egy EU-barát ellenzékje.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés