Egye meg a fészkes fene!

2021. december 8. 7:01

Veczán Zoltán
Mandiner
Íme, a viszálypörkölt közép-európai recept szerint (magyar változat).

Végy két rész honfitársat. Ügyelj, hogy mindkét részben legyen fiatalja, öregje, nője, férfija, tanultja, tanulatlanja (lehet faragatlan is, ha zsenge, kissé ropogós, de nem szabad eszesnek lennie), vegyesen.

Öles kondérba öntsd az egészet. Azután hints közéjük néhány csepp vakcinát, ugyancsak vegyesen. Legyen benne kínai, orosz, amerikai, brit-svéd és belga is (a tűkkel óvatosan bánj, a gerincszálka mentén érdemes őket kiszedni). Külföldi szakácsok úgy vélik, a gerincet nem tudod kiszedni, sokszor hajlítani sem, de amelyiknél igen, arra még masnit is köthetsz.

Alaposan fűtsél be alatta gyűlölettel, de várd meg, amíg a lob alább hagy, és már csak gyűlölködés marad. Rakjad reá a kondért.

Majd végy egy jókora, hosszú nyelű médiát, nagy lapáttal. Keverd el az egészet a kondérban jó alaposan. Nem lesz homogén massza, de minél közelebb áll hozzá, minél engedelmesebben fordul a kanálon, annál könnyebb dolgod lesz vele.

Aztán hints közéjük álhíreket, lehetőleg ne a legolcsóbb fajtát.

A legfinomabb álhír, hogy a „keleti varjúháj” nem véd. Könnyen tapadna rá, ezért óvatosan kell lefejteni róla a statisztikát, ami bizonyítja, hogy ez hazugság. Baltával azonban könnyen lejön. Ha lekapartad, dobjad ki, igen messzire, különben elrontja az álhírt. Gazdaságos megoldás, ha a ház asszonya időben spejzolt a nehezebb időkre: megfelelően befőzve és eltéve egy Németh Athina-videó, esetleg egy megkopott, de még használható Komáromi Zoltán független háziorvos titulus, resztelve is ízessé teszi étkünket.

A masszát csomómentesen keverd el, fedd le sebészi maszkkal, a gumipántokat erősítsed a kondér fülére. Aztán tedd félre pihenni langymeleg lábvízbe fertályórára.

Végy két élő, hullámos publicistapapagájt. Olyanokat keress, amelyikből

az egyik folyton azt hajtogatja: ez bohóóóócnátha, ez bohóóóócnátha! A másik meg: szkafandert, lezárást! szkafandert, lezárást!

De ügyelj: semmiképpen ne kopaszd meg őket, inkább dúsítsad, tollasítsad őket, majd ültesd a kondér szélére őkelméket.

Ha ezzel elkészültél, a kondért óvatosan tedd vissza a gyűlöletlángra. Fűszerezd dinsztelt indulattal, ennek hiányában kóbor Dühösfejjel, hogy pikánsabb legyen (a legtöbb háznál kéznél van, legföljebb a nappaliig kell kimenni érte).

Ahogy fől a massza, a részek elkezdenek szétválni. Ha van otthon ék, végy egyet és verd közéjük; de óvatosan, fokozatosan kell széttörniük. Fontos jó tanács: mindig óramutató járásával ellentétesen keverd az egészet, különben még valami módon összeáll (a fékezett habot szűrővel szedjed le a tetejéről, mert a legközelebbi üzletnél értékes szavazatokra válthatod).

S végül szolgáld fel méltóképpen fatálon. Formáld az egészet olyanformán, hogy a massza kiadja azt a feliratot, hogy „párbeszéd”. Majd tálald fel vendégednek: a fészkes fenének, mert az feni legjobban fogát rá, ha értesüléseink igazak.

De lehet, hogy a fatál is tévedés.

Összesen 48 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Jó. Találó, de durva.

Völner lebukott, ország-világ tudja már, hogy a devizahitelesek nyomorán (is) kereskedett a végrehajtómaffiával és vállalja a felelősséget.
MIÉRT?
VAN MÁS VÁLASZTÁSA????

EZT nagyon NEM kellett volna, embert NEM élelmiszeresítünk. Soha.

Képzeld, nem. Amellett az általam NAGYON NEM szeretett Esterházyra emlékeztet.

Ezzel együtt Veczán jó újságíró. Ez most NEM jött össze. Akármilyenek, nem tárgyiasítunk. Legfeljebb hirtelen felindulásból, de ez nem az az eset.

Majd elolvasom még egyszer, lehet, h. valamit félreértettem.

Hát, nem tudom, általában értem, most NEM sikerült.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés