Bloomberg: Hiába várhat idén az uniós pénzre Magyarország és Lengyelország

2021. december 8. 9:18
Az EU a 7,2 milliárd eurós támogatási összeg folyósítása előtt még Magyarországgal is tárgyalásban van, többek között a korrupció elleni küzdelem, az átláthatóság, valamint a törvényhozás terén felmerülő aggályok miatt.

Nem valószínű, hogy az Európai Unió idén jóváhagyja a pandémiás helyreállító-alapok folyósítását Lengyelországnak és Magyarországnak – írta a Bloomberg egy magas rangú tisztviselő szavai nyomán, ami arra utal, hogy a jogállamisági konfliktus megoldása még várat magára. A cikkből kiderül, az EU a 7,2 milliárd eurós támogatási összeg folyósítása előtt még Magyarországgal is tárgyalásban van, többek között a korrupció elleni küzdelem, az átláthatóság, valamint a törvényhozás terén felmerülő aggályok miatt.

A portál kiemelte, hogy ha egy ország helyreállítási tervét nem hagyják jóvá az év végéig, akkor nem lesz jogosult a teljes, várható allokáció 13 százalékának megfelelő előfinanszírozásra.

(Fotó: Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke felszólal az Európai Parlament plenáris ülésén Strasbourgban 2021. november 23-án.MTI/AP/Pool/Christian Hartmann)

Összesen 77 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nem baj úgyis testünk róla, hogy a választások után is Orbán kormány legyen. Aztán úgyis kifizetik.

Majd bevezetjük a hitleri német finanszírozási rendszert, amivel a bankok csak hadseregeikkel tudtak versenyezni.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés