Bús Balázs: Karácsony csak terel a Szalamandra-völgy megmentésével

2021. december 8. 8:02
Az önkormányzati képviselő szerint a Mocsárosdűlő ügyéről akarják elterelni a figyelmet.

Bús Balázs óbudai önkormányzati képviselő szerint a Mocsárosdűlő ügyéről akarja elterelni a figyelmet Karácsony Gergely budapesti főpolgármester Facebook-bejegyzése a budaligeti Szalamandra-völgy megmentéséről – írja szerdai számában a Magyar Nemzet. A fideszes politikus a lapnak arra reagált, hogy a főpolgármester december 5-én a Facebookon tette közzé, hogy „Védett területté fogjuk nyilvánítani a Szalamandra-völgyet, a Budaliget és Solymár közötti utolsó még be nem épített keskeny erdőt!”.    

„Mocsárosdűlőn az égvilágon semmit nem védtek meg”

„A Mocsárosdűlőn az égvilágon semmit nem védtek meg, ugyanis az a változtatási tilalom van érvényben, amit én rendeltem el” – mondta az újságnak Bús Balázs. Hozzátette:

a főpolgármester csak 650 ezer négyzetméter megvédéséről beszél a Mocsárosdűlőnél, ami a teljes terület kétharmada.

Emlékeztetett arra, hogy az óbudai Fidesz-frakció hetekkel ezelőtt benyújtotta a Mocsárosdűlő megvédésére irányuló előterjesztést. Ezután Szkaliczki Tünde momentumos frakcióvezető kezdeményezte, hogy vegyék le napirendről az ügyet, amelyet megszavazott a többség.    

A második kerületben lévő Szalamandra-völgy megmentését Gór Csaba, a II. kerületi Fidesz frakcióvezetője jó kezdeményezésnek tartja. Gór Csaba reméli: ez a fővárosi kezdeményezés jobban sikerül, mint a Mocsárosdűlő esetében – a politikus ezzel az ügyben napvilágra került hangfelvételekre célzott, amelyen a fővárosi vagyonkezelő vezetője arról beszél, hogy a védett területen több százezer négyzetméteren ingatlan épülhetne, az építési szabályzatot pedig a befektetők érdekeihez igazítanák.

(MTI)

Kép: Bús Balázs Facebook-oldala

Összesen 6 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés