Franciaországban szigorítanak, egy hónapra bezárnak a szórakozóhelyek

2021. december 7. 7:53
Az általános iskolákban is szigorodnak a szabályok, miután jelenleg a 12 évnél fiatalabb gyerekek körében terjed leginkább a vírus.

A koronavírus-járvány ötödik hullámának megfékezésére Franciaországban szigorodnak az általános iskolákban a távolságtartási szabályok, és négy hétre bezárnak a szórakozóhelyek – jelentette be hétfő este Jean Castex miniszterelnök az egészségügyi védelmi tanács ülését követően.

„Egyelőre nincs szükség további korlátozó intézkedésekre, kijárási tilalomra vagy karanténra, ezek aránytalanok lennének. A körülmények ugyanakkor egyéni és kollektív erőfeszítéseket követelnek annak érdekében, hogy mindenki korlátozza a fertőzésre leginkább kockázatos alkalmakat” – mondta a miniszterelnök.

A gyerekek körében terjed leginkább a vírus

Az általános iskolákban nem kezdődik majd a tervezettnél előbb a téli szünet, de szigorodnak a távolságtartási szabályok, miután jelenleg a 12 évnél fiatalabb gyerekek körében terjed leginkább a vírus. „Ez logikus, hiszen ez a korosztály még nincs beoltva” – hangsúlyozta Jean Castex.

A miniszterelnök bejelentette azt is, hogy péntektől kezdve négy héten át nem nyithatnak ki a szórakozóhelyek. A vírus terjedésének megfékezésére „meg kell őriznünk, sőt, szélesíteni és erősíteni is kell az átoltottsági szintünket” – hívta fel a figyelmet a kormányfő.

(MTI)

Nyitókép: Pixabay

Összesen 12 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Hogy lenne rosszabb a helyzet?
Te valami más meccset nézel.

Hogy lenne rosszabb a helyzet?
Te valami más meccset nézel.

Most a gyerekek jönnek.Ők a bűnbakok.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés