Franciaországban szigorítanak, egy hónapra bezárnak a szórakozóhelyek

2021. december 07. 07:53

Az általános iskolákban is szigorodnak a szabályok, miután jelenleg a 12 évnél fiatalabb gyerekek körében terjed leginkább a vírus.

2021. december 07. 07:53
null

A koronavírus-járvány ötödik hullámának megfékezésére Franciaországban szigorodnak az általános iskolákban a távolságtartási szabályok, és négy hétre bezárnak a szórakozóhelyek – jelentette be hétfő este Jean Castex miniszterelnök az egészségügyi védelmi tanács ülését követően.

„Egyelőre nincs szükség további korlátozó intézkedésekre, kijárási tilalomra vagy karanténra, ezek aránytalanok lennének. A körülmények ugyanakkor egyéni és kollektív erőfeszítéseket követelnek annak érdekében, hogy mindenki korlátozza a fertőzésre leginkább kockázatos alkalmakat” – mondta a miniszterelnök.

A gyerekek körében terjed leginkább a vírus

Az általános iskolákban nem kezdődik majd a tervezettnél előbb a téli szünet, de szigorodnak a távolságtartási szabályok, miután jelenleg a 12 évnél fiatalabb gyerekek körében terjed leginkább a vírus. „Ez logikus, hiszen ez a korosztály még nincs beoltva” – hangsúlyozta Jean Castex.

A miniszterelnök bejelentette azt is, hogy péntektől kezdve négy héten át nem nyithatnak ki a szórakozóhelyek. A vírus terjedésének megfékezésére „meg kell őriznünk, sőt, szélesíteni és erősíteni is kell az átoltottsági szintünket” – hívta fel a figyelmet a kormányfő.

(MTI)

Nyitókép: Pixabay

Kapcsolódó cikkek

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fideszes2022
2021. december 08. 09:25
Töröljenek el minden lezárást! Azonnal
MaBaker
2021. december 07. 13:48
Lazán kapcsolódik, hogy ma Magyarországon 1300-an halnak meg covidDAL hetente egy 10 milliós országban (és ki tudja megállunk-e itt). A most éppen nem bezzegromániában a "katasztofális" legutóbbi hullámuk alkalmával 3000 fő halt meg hetente 20 milliós lakosság mellett. Lakosságarányosan kb nincs különbség a korona halálozásokat tekintve a két ország között a legutóbbi hullámot tekintve, pedig arányaiban duplaannyian oltatták be magukat nálunk. Ráadásul az egészségügyünk is azért egy nagyságrenddel jobban felkészült mint a Román. Tessék mondani, hol mutatkozik pontosan az átoltottság hatalmas előnye?!
MaBaker
2021. december 07. 11:05
"A gyerekek körében terjed leginkább a vírus" És ez egy kifejezetten jó hír!!! A gyerekeknek semmi bajuk nem lesz a covid-tól, ellenben utána védettek lesznek ellene. A gyerekek oltásait meg adja csak be magának az, aki kockáztatni akarja az életüket feleslegesen!
békalepcse
2021. december 07. 10:44
Ha tényleg a járvány megfékezése lenne a cél és nem hogy mindenki bé legyen oltva, hatalmas adatbázis állhatna rendelejezésünkre, amiből legalább nagyvonalakban megállapíthatnánk, mik az indikációi a betegségnek. Főleg milyen körűlményektől nem lesz beteg valaki hiába kapja el. Azt hogy óttasd be magadat osz' kuss, nem tudom elfogadni tudománynak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik