Novák: A szuverenitást megőrizni kívánó vezetők találkoztak Varsóban

2021. december 6. 9:24
Visszafordíthatatlan folyamatok indultak el Európában a miniszter szerint.

A szuverenitást megőrizni kívánó vezetők közül találkoztak sokan Varsóban szombaton, és döntöttek arról, szorosabbra fűzik együttműködésüket – mondta a családokért felelős tárca nélküli miniszter a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában hétfőn. Novák Katalin elmondta: nagyon aktuális az Európa jövőjéről szóló vita és lassan pontot kell tenni a közös gondolkodás végére. Közösen kell kimondanunk, merre szeretnénk továbbmenni, mi, európaiak – tette hozzá a fideszes politikus. Mint mondta, sokan úgy érzik, visszafordíthatatlan folyamatok indultak el Európában, megkerülhetetlen a demográfia, az ezzel összefüggő migráció és tömeges bevándorlás témája. Hozzátette:

a migrációs nyomás nem csökkent 2015-höz képest,

hanem most is folyamatosan nő, számos európai országban pedig – példaként a most alakuló német kormányt említette – a vezetők úgy döntöttek, bevándorlóországgá teszik országukat.    

„Senki által nem választott vezetők” diktálnának

Novák Katalin szerint, ha a németek ezt szeretnék, akkor tegyék, „de ne oktrojálják rá” ezt a többi országra, így Magyarországra sem. Az első és legfontosabb kérdés, hogyan szeretne megújulni Európa: azt szeretnénk, hogy szülessenek gyermekek, vagy a migrációs nyomásnak akarunk engedni, sőt, becsalogatni a bevándorlókat Európába – fogalmazott a miniszter. Hozzátette: ezzel összefügg az a kérdés is, hogy mit gondolunk a hagyományos értékekről, alá akarjuk-e vetni magunkat a „genderpropagandának”, vagy a hagyományos családokat akarjuk-e megerősíteni, segíteni a fiatalokat a családalapításban, gyermekvállalásban. Úgy vélte, ezek súlyos kérdések, és vannak olyan politikai vezetők, akik erről hasonlóan gondolkodnak. Ilyen politikai vezetők találkoztak – a teljesség igénye nélkül – Varsóban és egyeztek meg arról, szorosabbra fűzik egymással a kapcsolatukat – tette hozzá.    

Novák Katalin szólt arról is, hogy ő személy szerint hisz Európában és az Európai Unióban. Magyarország eminens érdeke, hogy az Európai Unióhoz, az európai országok közösségéhez tartozzon, nem is akarunk másként tenni – emelte ki. Hozzáfűzte: ugyanakkor helytelen az az irány, ami felé az EU elindult; a „senki által nem választott vezetők”, akik bizonyos intézmények élén ülnek Brüsszelben, csak a magas fizetésük és pozíciójuk megőrzésében érdekeltek és azt akarják, hogy a brüsszeli intézmények dönthessenek az országok szuverenitásához tartozó kérdésekben is. „Most már úgy tűnik,

mintha a csúcson ott ücsörögne egy brüsszeli bürokrata elit, és egyébként a miniszterelnökök, a választott vezetők, akik az egyes országokat képviselik Európában, szalutáljanak nekik

és tegyék azt, amit ukázként nekik Brüsszelből kiadnak” – fogalmazott. Novák Katalin szerint a politikai vezetők, akik Varsóban találkoztak, rendkívül fontosnak tartják a szuverenitást és azt meg akarják őrizni.

(MTI)

Kép forrása: Facebook

Összesen 19 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Valóban, Európa demokratikus jövője a tét!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés