Potápi Árpád János: 2004. december 5-e a nemzetáruló baloldal szégyenfoltja

2021. december 4. 16:51
„Az akkori események gyógyíthatatlan lelki sebeket ejtettek és hosszú időre rányomták a bélyeget a magyar-magyar kapcsolatokra” – fogalmazott az államtitkár.

Tizenhét évvel ezelőtt a baloldal aljas módon elárulta a határon túli magyarokat, amikor a kettős állampolgárságról szóló népszavazáson a külhoni magyarság ellen kampányolt. 2004. december 5-e a mai napig a nemzetáruló baloldal szégyenfoltja – közölte közleményben Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára.

Az államtitkár úgy fogalmazott: „Az akkori események gyógyíthatatlan lelki sebeket ejtettek és hosszú időre rányomták a bélyeget a magyar-magyar kapcsolatokra.” Potápi Árpád János közleményében kiemelte: „Hosszú évekbe telt, míg rendbe tettük, amit a baloldal lerombolt.” Felidézte: „2004. december 5-re válaszul a 2010-ben megalakult új országgyűlés legelső intézkedései között, elsöprő többséggel szavazta meg a kettős állampolgárságról szóló törvényt, amely lehetővé tette, hogy a külhoni magyarság végre közjogi értelemben is a nemzet részéve váljon.”

Felidézte: „A nemzetegyesítést a nemzetépítés évei követték. A nemzeti összetartozást megerősítő törvények elfogadásával, a nemzetpolitikai intézményrendszer kiépítésével, programok és támogatások sorával dolgozunk immár tizenkét éve azért, hogy a külhoni magyarságot segítsük a szülőföldjén való megmaradásban és boldogulásban.” Hozzátette: „Hosszú évek kemény munkájával elértük, hogy a külhoni magyarság mára a valóságban is a nemzet elválaszthatatlan része.”

Potápi Árpád János kiemelte:

2022-ben ugyanaz a baloldal akar visszatérni, amely egyszer már tönkretette az országot és gyógyíthatatlan sebeket ejtett a nemzet testén.

Az a baloldal, amely a mai napig minden lehetőséget megragad, hogy magyart magyar ellen uszítson és gyűlöletet keltsen anyaországi és külhoni magyarok között.” Hozzátette: „Nincs két baloldal, aki pedig a baloldal kottájából játszik, az maga is baloldali. Közös felelősségünk, hogy 2022-ben ne engedjük, hogy visszatérjen a múlt”. 

(MTI)

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Összesen 27 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés