Kövér Mikulás

2021. december 4. 15:08

Dávid Ferenc
Hírklikk
Egy Istenük, egy vallásuk van: a hatalom és a pénz imádata.

„Kövér és a Fidesz vallása, meggyőződése

»Remélem, a kereszténydemokraták tapsolnak. Jézus Krisztus nevében tapsot kérek!« Ezt a gúnyos beszólást a magát keresztény-konzervatív politikusnak tartó Orbán Viktor engedte meg magának 30 éve, nem kímélve az akkor (is) kormányon lévő KDNP-s képviselőket. De a »Csuhások! Térdre, imához!« felszólítás sem a szocialisták padsorából érkezett. Kövér és csapata azóta nagyot váltott és hűségesküt tett a történelmi egyházaknak. Nincs olyan vallási esemény/ünnep, ahol a Fidesz öregedő vitézei ne az első sorban bóbiskolnának. Egy Istenük, egy vallásuk van: a hatalom és a pénz imádata. Abban a közegben nőttek fel, ahol járta a durva mondás: »sz@rt se ér a hatalom pénz nélkül«. Ezt aztán annyira jól megtanulták, hogy meggyőződésükké is vált. 

A hites, vallásos és meggyőződéses Kövér László napjainkban már a norvégokat is oktatja, megmondja nekik, hogy ő milyen Mikulást szeretne látni a messzi északon. Belekeveri az ügybe unokáit is, akik vélhetően sem a norvégokat, sem pedig az összeférhetetlen nagyapjukat nem értik. Kövér aztán visszaréved a múltba, és konszenzus-keresést szorgalmaz. Az az ember, aki az elmúlt 30 évet azzal töltötte, hogy minden emberi kapcsolatot szétziláljon, aki a rábízott hivatalt (Házelnökség) kizárólag arra használta és használja fel, hogy veszekedést, acsarkodást, viszályt szítson. Ez a fickó alkalmatlan az együttműködésre, ezért különösen visszataszító, álságos megnyilvánulása. Van képe és mersze a normalitás követelményéről papolni, holott minden mondata és gesztusa színtiszta abnormalitás. 

Azt javaslom az ország házmesterének, hogy észosztás és kioktatás helyett inkább öltözzön be Mikulás jelmezbe és osztogasson ajándékot. Ha szerencséje van, senki nem jön rá, hogy miféle embert rejt a piros maskara!”

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 70 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Hú, de ostoba primitív szöveg. Még az unokáit is belekeveri ez a gyurcsányista.
Egyébként nem Orbán mondta, amit a szövegkörnyezetből kivettél.

Már megint szövegértési problémáid és felfogásbeli hiányosságaid vannak.
Konkrétan semmit nem értettél meg Kövér László szövegéből.

Már megint szövegértési problémáid és felfogásbeli hiányosságaid vannak.
Konkrétan semmit nem értettél meg Kövér László szövegéből.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés