Bús Balázs: Karácsonyék a Mocsárosdűlő 268 ezer négyzetméteres részén akartak ingatlanfejlesztést

2021. december 4. 14:33
A képviselő felidézte, tavasszal a főpolgármester kampányt folytatott Szabó Tímeával egyetemben, hogy ők megvédik a Mocsárosdűlőt.

Ahogy az ügyet napról napra követve megírtuk, Anonymus legutóbbi videójában az óbudai Mocsárosdűlő hasznosításáról jelentetett meg videót. A maszkos alak közölte, hogy korábban szóba került már ez az ügy, de akkor Szabó Tímea mindenkit megnyugtatott, hogy nincs itt semmi látnivaló, kitaláció az egész.

Karácsony Gergely a videó nyilvánosságra kerülése után azt reagálta: „A Mocsárosdűlőt nem beépítjük, hanem megvédtük a beépítéstől”, majd megvádolta Budapest előző vezetését, mondván, „ezt a területet Tarlós vezetése alatt tele akarták építeni, ám mi ezt megakadályoztuk, 70%-kal csökkentettük a terület beépíthetőségét, hogy nagy része megmaradhasson természetes állapotában”.

Tarlós István korábbi főpolgármester cáfolta a vádakat,

szerinte Karácsony Gergely „nettó valótlanságokat állít” a Mocsárosdűlő beépítése kapcsán.

Demszky lakótelepének három komoly akadálya is volt: az egyik, hogy az alapközműveket a Szentendrei útról kellett volna behozni, ami közel egy kilométer, ez pedig nagyon drága lett volna. A másik probléma az volt, hogy ez egy vizes terület, a vizet pedig össze kellett volna gyűjteni. A harmadik akadály pedig az volt, hogy legalább két közúti felüljáró kellett volna, hogy ezzel be lehessen a területet kapcsolni a közúti forgalomba. Mindez együtt olyan költséges volt, hogy egy lakótelep-építéssel ezt egyszerűen nem lehetett kitermelni, úgyhogy a Demszkyék sem fogtak neki semminek”– hangsúlyozta Tarlós.

Bús Balázs, Óbuda korábbi polgármestere is nyilatkozott az ügyben

Karácsony Gergelyék a III. kerületi Mocsárosdűlő területéről leválasztottak egy 268 ezer négyzetméteres részt, erre úgy tekintenek, mintha nem lenne a Mocsárosdűlő része és ott beépítési lehetőséget, lakóparképítést, ingatlanfejlesztést képzelnek el” – mondta Bús Balázs, a Fidesz kerületi önkormányzati képviselője sajtótájékoztatóján.

A képviselő felidézte, tavasszal a főpolgármester nagy kampányt folytatott Szabó Tímeával egyetemben, hogy ők megvédik a Mocsárosdűlőt.

Megvédték-e bármitől is Karácsony Gergelyék a Mocsárosdűlőt? – tette fel a kérdést a kormánypárti politikus, majd rámutatott: „ők arról beszéltek, hogy 650 ezer négyzetmétert zöld területté minősítettek át, védtek meg”.   

Bús Balázs kijelentette, valójában nem lépték meg, hisz jelenleg is zöld terület ez a 650 ezer négyzetméter, és korábban senki nem akart ide semmit építeni, se Tarlós István volt főpolgármester, sem a korábbi főpolgármester idejéből nem emlékszik arra, hogy itt beépítési szándék lett volna.

Tehát az, amiről ők azt mondják, hogy ők megvédték, az nem igaz” – szögezte le a fideszes önkormányzati képviselő.   

Ellenben arról hallgatnak, hogy leválasztották azt a 268 ezer négyzetméteres részt a Mocsárosdűlő területéről – emelte ki a politikus.     

Hozzátette, a múlt héten a Fidesz III. kerületi képviselőcsoportja olyan javaslatot nyújtott be a kerületi önkormányzathoz, amely azt kezdeményezte, hogy a fővárosi és a kerületi szabályozásban ez a terület is legyen zöld terület, hasonlóképp, ahogy a 650 ezer négyzetméter esetében Karácsony Gergelyék elképzelték. A javaslatot azonban a baloldali koalíció levette a napirendről, tárgyalni sem volt hajlandó.   

Bús Balázs hangsúlyozta: azt szeretnék, hogy az egész Mocsárosdűlő továbbra is zöld maradjon, zöld területként óvják meg, és nem akarnak semmilyen lakópark- és ingatlanfejlesztést. Közölte: ezért folytatják a Mocsárosdűlő megvédése érdekében májusban indított petíciót, valamint újra be fogják nyújtani a javaslatot a kerületi önkormányzat testületi ülésére, hogy ezt a területet zöld területté sorolják át.

(MTI/Bús Balázs Facebook-oldala, Kép: Bús Balázs Facebook-oldala)

Összesen 24 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés