Nem diktatúra, hanem tisztesség és méltányosság az oltást elutasítók korlátozása

2021. december 2. 14:43

Balavány György
24.hu
Én meghoztam a magam döntését, és nem szeretnék miattad karanténba menni.

„Jó hír a sok rossz között, hogy a múlt héten jelentősen megugrott az oltakozók száma: az első, úgynevezett oltási akcióhéten 784 ezer Covid-vakcinát adtak be: 643 ezren a harmadik oltást vették fel, és sok eddig oltatlan ember hozta meg azt a döntést, hogy beadatja magának a koronavírus elleni védőoltás első dózisát.

Pillanatnyilag a legfontosabb az lenne, hogy ebben az utolsó csoportban, vagyis az oltatlanok közt tovább növekedjen az oltakozási hajlandóság. A vírus leginkább rájuk  jelent veszélyt, rajtuk keresztül pedig a teljes társadalomra: ha túlterhelődnek a kórházak, az megakasztja az egészségügyi ellátás egészét, és ha ismét megtelnek  az intenzív osztályok a Covid-fertőzöttekkel, a kormány nyögve-morogva ugyan, de megint korlátozó intézkedéseket vezet majd be. Azt pedig a maga – ahogy eddig megszokhattuk – következetlen, aránytalan és differenciálatlan módján fogja tenni, ami mindenkinek rossz lenne, oltottaknak és oltatlanoknak egyaránt. Ezért javasoltam múltkori írásomban az oltás kötelezővé tételét.

Ugyanakkor szükséges elmondani, hogy az »oltatlanozás«, vagyis az oltást elutasító emberek megbélyegzése szintúgy elfogadhatatlan, különösen, ha a hatalom teszi ezt. Tudtommal amúgy nem volt sok ilyen, bár a köztévé beszámolt arról, hogy »tombol az oltatlanok járványa«, illetve Lázár János egykori kancelláriaminiszter a múlt héten lehülyézte az oltatlanokat.”

Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Róka László. Illusztráció.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 40 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az EU-s ballibsi kormányok kötelezövé teszik, erre helyi ügynökeik, a zorbáni diktatúra szabadságharcosai rögtön helyeslik a szabadság korlátozását.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés