Önfeladó állam

2021. december 1. 15:12

Őry Mariann
Magyar Hírlap
Guy Verhofstadt örül az új német kormánynak. Ez már önmagában is elég ok az aggodalomra, pláne ha megnézzük, mivel is indokolta lelkesedését a Politicóban megjelent hétfői írásában.

„Először is a belga liberális politikus szerint Németországnak végre olyan kormánya van, amely kész vezetni Európát. Itt már felvetődik bennünk a kérdés, hogy ez mitől olyan jó dolog, és miért kellene a németeknek vezetniük Európát. Persze Verhofstadt folytatja is: örvendezik, hogy végre megszűnik a »Merkel-fék«, a kancellár távozásával nem lesz, aki visszatartsa a német – és ezáltal az uniós – fellépést Orbán Viktor és Jaroslaw Kaczynski ellen. Világos beszéd.

Brüsszelben a liberálisok azért örülnek a német kormánynak, mert minden agyrém ötletüket igazolva látják a kormányprogramban. Az Európai Unióból szuperállamot akarnak csinálni, a család fogalmát pedig akár a kettőnél több felnőttből álló közösségekre is kiterjesztenék, hogy csak két dolgot emeljünk ki. Összefüggő dolgok ezek, ahogy beleillik a képbe a szélsőségesen bevándorláspárti irányvonala is a programnak. Az európai szuperállamhoz ugyanis fel kell számolni a nemzeti szuverenitást, ahhoz pedig fel kell lazítani és fel kell oldani a nemzeti közösségeket. Ezt szolgálja a család fogalmának abszurditásig való relativizálása és a tömeges bevándorlás támogatása is.

Az új német kormány programja egész Európára veszélyt jelent, hiszen újra meg akarja nyitni a kapukat – amiket, mondjuk, egyébként sem zártak be igazán, de legalább szó volt róla –, ismét felerősíti azokat a tényezőket, amelyek húzóerővel bírnak és Európába vonzzák a migránsokat. Ez teljes mértékben felelőtlen hozzáállás, és rendkívül elkeserítő, hogy hat év tapasztalataiból azt sikerült leszűrniük a balliberális pártoknak, hogy csak így tovább, sőt.”

Fotó: Guy Verhofstadt Facebook-oldala

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 11 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés