Fegyverrel őrzik az utasok nyugalmát a nyíregyházi vonatokon

2021. december 1. 10:17
A 100-as vonal esti járatain egyre több a problémás, részeg vagy kábítószer hatása alatt álló utas.

Sok a balhézó utas, ezért november 29-étől néhány kora reggeli és késő esti vonaton rendőrök vagy vasútőrök is szolgálatot teljesítenek – számolt be az iho.hu portálja. A VDSZSZ Szolidaritás vasúti szakszervezet szerint a 100-as vonalon általános jelenség, hogy az este 8 óra után induló vonatokon

sok a problémás – menetjegy nélkül utazó, részeg vagy kábítószer hatása alatt álló, hajléktalan – utas, akik a többi utast is zaklatják.

Számos fiatal, nem egy esetben csoportosan, ezeken a vonatokon utazik haza buliból, menetjegy és személyes iratok nélkül, a vonatokon alkoholt fogyasztanak, hangoskodnak.

A testkamera nem visszatartó erő

A MÁV-Start által rendelkezésre bocsátott testkamera nem minden esetben jelent visszatartó erőt. A bódult állapotban lévők sokszor fel sem ismerik a kamerát, viselkedésüket így nem befolyásolja, ezért több esetben a kamera már csak az utólagos bizonyításhoz elegendő.

Az intézkedés a Debrecenből 2:31-kor és 4:21-kor Budapest-Nyugatiba induló sebesvonatokat, a Nyíregyházáról 18:45-kor a Nyugatiba induló személyvonatot, a Nyugati pályaudvarról 20:28-kor és 22:28-kor Debrecenbe tartó sebesvonatokat, ezen felül a Nyugatiból 5:03-kor Nyíregyházára induló személyvonatot, valamint a Nyíregyházáról 15:45-kor a Nyugatiba tartó sebesvonatot érinti.

 A fotó illusztráció: Jászai Csaba

Összesen 76 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Na,megelőztél. :D

Mert a gaz Óbáán nem engedte be a magas kultúrát képviselő afgán agysebészeket, rakétatudósokat, asztrofizikusokat. Kinyitni a határokat, és rögtön béke és boldogság költözik erre a mucsai vidékre.

Persze. Ezért akartok migránsokat kvótával behozni, ezért akartok progr. adórendszert, és ezért akarjátok a segélyezéseket kiterjeszteni. Rögtön rend lenne.

Tessék? Nem tudom értelmezni a nekem címzett hozzászólásodat.

Relativizálj csak, ezerrel. Azzal meg nem történtté teszed a doktorminiszterelnökúr idézett mondatát. :D

Mondta vagy nem mondta? Erre felelj, ne terelj!

Az a bajotok, hogy az alkotmányosköltséget átnevezték jutaléknak.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés