Hatezer fölött az új fertőzöttek száma, elhunyt 195 beteg

2021. november 30. 9:00
A beoltottak száma 6 126 420 fő, közülük 5 842 885 fő már a második oltását is megkapta, 2 515 398 fő pedig már a harmadik oltást is felvették.

6390 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 1 103 108 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 195 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 34 521 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 882 659 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 185 928 főre emelkedett. 7596 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 513-an vannak lélegeztetőgépen – olvasható a koronavírus.gov.hu kormányzati portálon.

Nyitókép: Kirill Braga / Sputnik / AFP. Illusztráció.

Összesen 142 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az ugye megvan, hogy ha itt is LOCKDOWN lenne, mint Ausztriában, akkor meg azon őrjöngenétek?

A kínaiak kollaboránsai tavaly azt állították, hogy ez a vírus nem lehet kínai biológiai fegyver, mert csak az időseket támadja meg.
Most mi lesz az új rizsa?

"A kórházba kerülők 10 százaléka 2 év alatti gyerek Dél-Afrikában, az omikron epicentrumában"

Oké. És tegnaphoz képest?

Te valami ballib pártpropagandista vagy?
Mert kb. ez ilyen Nyugati Fény-típusú nettó uszító demagógia.

Jó a humorod, mondták már?

A delta variánsnál az R0 6-8 között volt az omikronnál ez a szám R0 10. Nagyon gyorsan el fog terjedni nálunk is. A becslések szerint viszont az omikron csak nagyon enyhe tüneteket okoz. A jelenlegi oltások állítólag alig védenek au omikron ellen, mivel pont a tüskefehérje változott.

A Moderna vakcina gyártó cég főnőke szerint is a mostani omikron változat ellen a vakcinák alig védenek. Itt az erről szóló cikk: https://www.ft.com/content/27d..

A halottak száma annyi, amennyi.
(Jelzem: a túlhalálozási adatokból már rég kitűnt, hogy Magyarország viszonylag JÓ adatközlést ad, szemben egy csomó más európai országgal, akik rendre sokkal kevesebb covid-halottat jelentenek a ténylegesnél.)

A halottak számát időben lehet szétteríteni lockdownokkal.

Amely lockdownok borzalmas károkat okoznak, és aztán (persze, kevésbé látványos, kevésbé számszerűsíthatő módon!) végül megint az életminőséget és a gazdaságot gallyra vágva emberi életeket sújtanak.

És akkor mindez egészül ki azzal a TÉNNYEL, hogy ma már van vakcina. A kórházban lévők többsége OLTATLAN, miközben pedig masszív kisebbséget alkotnak a felnőtt társadalomban. Go figure.

Mivelhogy az omikron gyorsabban terjed, néhány hét, és ez lesz a domináns variáns Európában is. Mivel a mostani vakcinák alig védenek az omikron ellen, és újak csak néhány hónap múlva lesznek, az mit jelent? Talán azt, hogy a védetségi igazolványok mehetnek a kukába?

Egy Dél-Afrikai orvos szerint, aki először felfigyelt erre az új variánsra azt állítja, hogy ugyan gyorsan terjed, ám nagyon enyhe tüneteket okoz. Sokszor még a közönséges náthánál is enyhébbeket.

"Semmi kétség, hogy egyenlöre, az oltás bizonyúl a leghatékonyabb ellenszernek"

Néhány hét míg elterjed ez a variáns, és a jelenlegi vakcinákat önthetik a csatornába. Állítólag megváltozott a tüskefehérje, így a jelenlegi vakcinák alig hatnak.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés