George Floyd nem szent, Kyle Rittenhouse nem hős

2021. november 30. 8:28

Balogh Gábor
Azonnali.hu
Két olyan kép is szembejött velem, amely egy normális világban aligha születhetett volna meg.

„A következő váltó az irracionalitás-expressz vasútján azt dönti el, hogy a béke vagy a háború logikája mentén gondolkodunk-e magunkról, egymásról, és más világnézetű honfitársainkról.

Az elmúlt napokban két olyan kép is szembejött velem, amely egy normális világban aligha születhetett volna meg. Az egyik egy washingtoni katolikus egyetem campusán kihelyezett festmény, amelyen George Floydot Krisztusként, édesanyját pedig az őt gyászoló Szűzanyaként ábrázolják. A másik egy webshop kínálatában szereplő póló, amelyet az vehet magára, aki szerint Kyle Rittenhouse »a nép hőse«, és mellesleg – ahogy a fejét övező glória jelzi – szent is.

George Floyd többszörösen visszaeső erőszakos bűnöző volt, aki nem egyszer hasonlóan agresszív módon lépett fel másokkal – egy alkalommal egy várandós nővel – szemben, mint, ahogyan az őt földre teperő és végül a halálát okozó rendőr. Krisztus minden bizonnyal neki is megbocsát – de aki őt a Megváltó helyébe vizionálja, nem csak blaszfémiát követ el, de az egész tragikus történetet reménytelenül nem is érti.

Kyle Rittenhouse egy gépfegyverrel utcára vonuló 17 éves srác, aki agyonlőtt két embert. A bíróság ítélete szerint ezt a hatályos helyi törvények értelmében jogos önvédelemből tette, s ezt nincs is okunk vitatni. (Ahogyan azt a verdiktet sem, amely gyilkosságért elítélte a Floydot leteperő egyenruhást.) Csak, hát ettől még kioltott két életet. Senki sem kérheti rajta számon, hogy most egyelőre annak örül, hogy nem kell haláláig börtönben ülnie – ám a történtek feldolgozásához talán évtizedek sem lesznek elegendőek számára.”

Nyitókép: MTI/AP/The Kenosha News/Pool/Sean Krajacic

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 29 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nem, a balosok ha megszerzik a hatalmat, akkor villámgyorsan leszámolnak a csőcselékkel - mármint azokkal, akiket ők hergeltek fel, és megteremtik a rendet - mármint azt a rendet, amit ugyanők korábban fasisztának minősítettek. Mindezt terrorral és rögtönítélő bizottságokkal. Így volt ez mindig is a jakobinusok óta, semmi okom nincs azt hinni, hogy ez most máshogy történne.

Amerikában még nem volt tényleges, fegyveres baloldali hatalomátvétel.
Utána mindig az szokott következni, hogy megszabadulnak a rájuk veszélyes elemektől.
Mihelyst megszerezték a hatalmat, a jakobinusok is egymást irtották, a bolsevikok is ugyanezt csinálták, és Hitler is elég hamar felszámolta az SA-t.
Ideológiai síkon az amerikai baloldal már megszerezte a hatalmat, ott is ezt csinálják, most már a saját korábbi idoljaikat törlik el, mint például Chmoskyt vagy Dawkinst - a lista hosszan sorolható.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés