A gazemberek jogállama

2021. november 30. 12:09

Gajdics Ottó
Magyar Nemzet
Gazember az, aki törvénytelen eszközökkel állítaná helyre az állítólag felszámolt jogállamiságot.

„Miután az ellenzék miniszterelnök-jelöltje szerint sötétben tartott és trágyával etetett laskagomba az új identitásom, úgy veszem dehumanizáló megjegyzését, hogy rám sem érvényesek többé a finnyás balliberálisok által megfogalmazott stíluselvárások. Jóleső felszabadultsággal mondom tehát ki: gazember az, aki törvénytelen eszközökkel akarja helyreállítani az állítólag felszámolt jogállamiságot, felelőtlen politikai kalandor az, aki feles többséggel akar megváltoztatni kétharmados törvényeket, és polgárháborús uszító az, aki megfelelő felhatalmazás nélkül akarja átírni az alaptörvényt.

Érdemes elmorfondírozni azon, hová is soroljuk Fleck Zoltánt, aki Márki-Zay Péter közjogi szakértői csapatának a vezetője – bizony, már ilyen is van! –, és a felsorolt aljasságokat gátlás nélkül követné el azonnal, ha valami borzalmas baleset következtében a kormányzó hatalom közelébe kerülnének Gyurcsány emberei.

Rögtön az első napon kirúgnák a legfőbb ügyészt, szélnek eresztenék a Költségvetési Tanácsot, elzavarnák az Alkotmánybíróságot. Szerintük ugyanis hiába a hathatós külföldi segítség, a legalantasabb eszközök bevetésével sem tudnak majd olyan arányban győzni, hogy minden hatalom rögvest a kezükbe kerüljön. Merthogy állítólag a Fidesz pártkatonákkal ültette tele hosszú évekre előre a hatalom megosztását szolgáló intézményeket. Így pedig meglátásuk szerint nem lehet majd kormányozni. Kormányozni persze semmilyen körülmények között nem tudnának, hiszen minden erejüket lekötné a várható koncon való marakodás, de mennyivel egyszerűbb borítékolható bukásukat is ráfogni jó előre a jelenlegi kormányra. Vagyis, mondjanak most erről bármit, a saját embereikkel akarják telerakni ezeket az intézményeket, mert totális (rém)uralomra törnek. Balliberális pártkatonákat ültetnének minden meghatározó pozícióba. Éppen ők akarják felszámolni a jogállamot.”

Nyitókép: AFP / Kisbenedek Attila

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 53 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nagy és Trócsányi Ügyvédi Iroda
A Nagy és Trócsányi az ország egyik legnagyobb független ügyvédi irodája New York-i alirodával, két New York-ban is bejegyzett ügyvéddel és egy partnerrel, aki jelenleg a Törvényszék egyik magyar bírája.

https://karrier.arsboni.hu/mun..

Majd ezek kimosdatnak benneteket.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés