A külhoni magyarokat és az uniós állampolgárokat is migránsozza Márki-Zay Péter

2021. november 29. 17:07
Ötvenötezer „Európai Unión kívüli migránst” telepített be 2019-ben Orbán a baloldal kormányfő-jelöltje szerint, csakhogy a KSH adatai alapján közülük 38 ezren Európából érkeztek, s köztük alighanem határon túli magyarok is vannak.

Hódmezővásárhely után a határkerítés mellett is felállította a migránsszámláló tábláját Márki-Zay, aki szerint csak a Fidesz telepít be migránsokat – számolt be a minap a Telex a baloldal miniszterelnök-jelöltjének újabb akciójáról. A déli határnál tartott tájékoztatón a hódmezővásárhelyi polgármester sok más mellett arról beszélt, hogy Orbán Viktor 2019-ben 55 ezer, de még 2020-ban a Covid idején is 43 ezer „Európai Unión kívüli migránst telepített be Magyarországra”.

Márki-Zay ígérete szerint a kerítést megtartják, ám fölül fogják vizsgálni az „Orbán által betelepített migránsokat, az Orbán által betelepített bűnözőket pedig ki fogjuk adni nemzetközi körözés esetén, legyenek orosz bűnözők, vagy iszlamista terroristák”. A határnál, majd egy későbbi bejelentés szerint több más helyszínen is felállított táblán egyébként az 55 ezres szám szerepel.

Félreértelmezett statisztikai adatsor

A korábban a bevándorlással és a migránsok integrációjával kapcsolatban jóval megengedőbben fogalmazó politikus

vélhetően a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) honlapján is elérhető adatokból dolgozott, ám azokat nem jól értelmezte,

illetve jócskán elvétette a súlykot a mondandójával. (A plakáton forrásként szerepel is a KSH!)

A bevándorló külföldi állampolgárok az állampolgárság országa szerint elnevezésű statisztika szerint 2019-ben valóban 55 ezer, míg tavaly 43 ezer külföldi állampolgárságú bevándorló érkezett Magyarországra. Csakhogy közülük 2019-ben 38 ezren, míg 2020-ban 29 ezren érkeztek európai országból – például Romániából, Szlovákiából vagy Horvátországból. Ázsiából 12 ezren, illetve tavaly alig több mint 10 ezren jöttek hazánkba, de Afrikából is évente kevesebb mint kétezren.

Vagyis Márki-Zay Péter „betelepített migránsnak”, illetve „bűnözőnek” titulált, alighanem legálisan letelepedő külföldi állampolgárok döntő többsége uniós tagállamból érkezett Magyarországra, és az 55 ezer főben többezer, vélhetően kettős állampolgársággal rendelkező határon túli magyar is van. Pedig a polgármester félreérthetetlenül az „Európai Unión kívüli migránsokról” beszélt a tájékoztatóján.

Nyitókép: Facebook

Összesen 213 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Má vót, tegyél be új kazettát.

Azóta meg ezekre szavazol?
"Vizsgálnák a privatizációt
Kormányváltás esetén a magánosítás átfogó ellenőrzését tervezik a szocialisták."
(Magyar Nemzet, 2002. január 31.)

Szerinted végrehajtották?

Belehallgattam az egyik nyöszörgésébe. Még a szavakat sem tudja
rendesen formálni. Az is kiderült, hogy a szövegértelmezése és az
adatelemző képessége zéró. Egyelőre titkolja azt a képességét, amely
alapján alkalmasnak látszik bármire is. Hacsak az nem, hogy azt a
fényt, amit megevett, rászarja egy Fegyőr-féle atomerőműre, hogy
csökkenjen a rezsi.

Tényleg nincsenek már szavak.

Tudjuk, hogy ismét a Fideszre szavazol, csak próbára akarod tenni a nemzeti elkötelezettségű, valódi magyarokat.

S mi lesz a Kanadából, az USA-ból betelepített bűnözőkkel? Látszik, hogy Soros és Bige nem sajnálják a pénzt a magyarok hülyítésére, a hazaáruló külföldi ügynök MZP napi sztárolására.

A megalakuló új parlament csak akkor kezdhetné meg működését, ha előtte a képviselők felesküsznek az alkotmányra. Itt kezdőnének a problémák. Mert ennek hiányában nem érvényes a képviselői mandátum. Ha ezt követően történnének alkotmány ellenes intézkedések, az esküszegés lenne.

Már csak az lenne a kérdés, hogy az alkotmányosság felrúgáshoz mit szólna a köztársasági elnök, ki és hogyan állítaná félre az alkotmánybíróságot, mit szólnának az alkotmányosság megvédésére felesküdött fegyveres testületek? Ja és mit fognak szólni a jobboldali polgárok, mert ehhez muszáj lenne szólni valamit.

Mert az EU félre nézne és elfelejtené azt, hogy jogállam. De ha befuccsolna az összefogás koalíciója, és új választást kéne kiírni, amit jó eséllyel a Fidesz nyerne meg, lenne rá precedens és lenne rá okuk, hogy hasonló módon járjanak el. Sőt, az ellenzék érvei alapján, ha jövőre a Fidesz nyer, egyszerű többséggel megléphetne néhány dolgot.

De hülye vagy kisfiam, Márki Zayjal együtt! Ez a szerencsétlen kínjában egyre nagyobb hülyeségeket mond. És a háta mögött lévő harcostársak nagy csöndben vannak, mintha éreznék, hogy nekik ebből jobb kimaradni.

Soros, pontosabban az ő szervezetei a kerítés miatt nem telepítettek be migránsokat. Azért nem, mert akik mégis átjutottak, azokat rögtön visszaviszik a határhoz és ott átteszik őket a túloldalra, mielőtt Soros hazai kollaboránsai védelmükbe vehetnék őket.

Akikre pedig Márki Zay hivatkozik, azoknak nagyjából kétharmada az EU-ból jött, negyede Ázsiából és egy töredék Afrikából. Ezek nem embercsempészek segítségével jöttek, papírok nélkül, azonosíthatatlanul, és nem erőszakkal, vagy illegálisan érkeztek. Már pedig a migráció témájában ezekről van szó, de Márki Zay tovább vágtat a maga által kitalált hintalovon.

Vagyis MZP a legálisan érkező bevándorlók helyett az illegálisan érkező agysebészeket részesítenéelőnyben.

MZP már régóta fújja ezt a nótát. Nem akarja bevallani, hogy ő beengedné a kvóta alapján a migránsokat, s a Fideszre mutogatással akarná legitimálni a tervét. Állandóan a "Fidesz-migránsokról" beszél, hogy addig se kelljen beszélnie a maga alattomos migráció-támogatásáról. De ez a módszere csődöt mond, mihelyst szembesül majd a kampány éles fázisában a kényelmetlen konkét kérdéssel: válaszoljon konkrétan!

Itthon se kell senkinek. Amíg meg nem választották az előválasztáson, a baloldali értelmiség csak fintorgott Márki-Zayon. Mindenki Dobrevet vagy Karácsonyt várta befutónak, aztán amikor megérkezett Péter, eléggé megdöbbentek.

Most meg egy kurva szót nem ejtenek róla. Sem a rezsicsökkentés körüli szövege, sem a migránsozós plakátja miatt. Csak a nagy hallgatás. Minden ballib értelmisi Orbánozik, összefogásozik, oszt helló, ennyi. Egyedül az a pocokképű Jámbor András írta, hogy nem ellene vannak a rezsicsökkentésnek, hanem ők MÉGJOBB rezsicsökkentést fognak helyette bevezetni. Dehát szegény Bandi elég hülye.

MZP és balliberális tanácsadói már a holnapi szereplésen dolgoznak, most fogalmazzák MZP, Európai Bizottsággal kapcsolatos állásfoglalását. A Bizottság ajánlása szerint el kell törölni minden vallásos konnotációjú ünnepet, névadást, a nemi identitásra vonatkozó megszólításokat, így a Karácsonyt is. A hír igaz, a nyugati média címoldalon hozza ezen elképzeléseket.

Csak halkan kérdezem, hogy a tiltás a mi ünnepünkre, a hanukára is vonatkozna, s maga a zsidó szó is tilos lesz? Tilos lesz gyermekeinknek bibliai nevet adni? Miként a keresztényeknek?

Aki figyelemmel kíséri folyamatában a történéseket, az látja, hogy évek óta folyik Európa vallási-kulturális-nyelvi-történelmi identitásának szervezett szétverése. Ennek intézményi formáját az Európai Unió, Brüsszel jeleníti meg.

A kérdésem, hogy az európai emberek mikor zavarják el a brüsszeli helytartókat, a gyökértelen balliberális politikusokat, kormányokat? S egyre természetszerűbb annak felvetése is, hogy meddig kell még ennek a gyarmatnak alárendelni országunkat?

Szóval holnap MZP kifüggeszti újabb tézisét a Dohány utcai zsinagóga ajtajára.......Nem kell megosztani Európát a hanuka ünneplésével, a zsidóknak új nevet kell találniuk, s ez vonatkozik a személynevekre is, a zsidók az utcán Magyarországon ne viseljenek kipát - ugye ismerős, már az előző német kormány is ezt ajánlotta, tanulékony ez a Márki gyerek - , ne sértsék a muszlimok érzékenységét. A fenyőfákat is át kell nevezni, legyenek ....most törik az új néven a fejüket.

Az országnak, a nemzetnek, az itt élőknek az tenne igazán jót, ha az ilyen gyökértelen selejt gojok, mint Te vagy, elhagynák ezt az országot.

Egy újabb MZP-náci.....megérdemelnéd, hogy a VIII.kerben a cigányok jól összeverjenek.

Sajnálom, ha csak hülyeségre futja. A legális befogadottakra, és nem illegális migránsokra vonatkozó számokat az idézett cikkben lehet olvasni, de te ezek szerint úgy pofázol bele, hogy nem is tudod, miről van szó. Sorosról meg leírtam, amit kellett.

A többi már legyen a te dolgod.

Jó, akkor vezesd elő a te általad ismert, alátámasztott számokat, vagy kussolj! A hülye közözködésed nem érdekel. X

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés