Harmadik út

2021. november 26. 11:55

Sneider Tamás
Facebook
Úgy néz ki, hogy a Fideszen kívüli szavazók nem követik az ellenzéki „elit” utasításait.

„Mindig mondtam, hogy hazugság azt állítani, hogy a kormánypártot csak akkor lehet kisebbségbe juttatni, ha csak két lista közül választhatnak az emberek. Ezt azok a politikusok hazudják, akiknek, egyéni érdeküknek, lustaságuknak, biztonságuknak, esetleges naivitásuknak ez a kényelmesebb megoldás.

A Fidesz választási törvénye ezzel szemben mindössze azt követelné meg két erős ellenzéki lista esetén, hogy bizonyos körzetekben az egyik ellenzéki szereplő ne indítson képviselőjelöltet.

Ennek köszönhetően 2022-ben lehetett volna egy óbaloldali lista és egy olyan lista, amelyen azok az új, 2010 utáni szereplők vannak, akik nem akarják magukra venni az óbaloldal korábbi és jelenlegi korrupcióját.

Az ellenzéki »elit« persze a könnyebb utat választotta a maga számára, és csak kevesen voltunk, akik ezt a könnyű lehetőséget visszautasítottuk. Ám egy dolog az, amit az »elit« gondol, és más dolog az, amit a nép.

A Polgári Válasz és más szerveződések után ezt a nyilvánvaló tényt látta meg Gattyán György vállalkozó is. Egyre inkább úgy néz ki, hogy a Fideszen kívüli szavazók nem követik az ellenzéki »elit« utasításait, hanem a józan eszükre hallgatva maguktól is létrehozzák a harmadik utat. Ezt nevezzük demokráciának.”

Nyitókép: Sneider Tamás Facebook-oldala

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 29 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Dugulj már el.
Te magad vezetted át az ún. Jobbikot a DK ölelő karjaiba.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés