A szlovák külügyminiszter nem érti, minek a magyaroknak a kettős állampolgárság

2021. november 26. 14:56
Ivan Korčok szerint a kellemetlen kérdéseket is fel kell tenni, hiába jó a viszony hazánk és Szlovákia között.

Interjút adott a pravda.sk-nak Ivan Korčok, Szlovákia külügyminisztere. A politikus több különböző témát is érintett a beszélgetés során, és szóba kerültek a magyar–szlovák kapcsolatok is.

A pozsonyi külügy vezére szerint hazánk és Szlovákia kapcsolatai jók, de ez nem azt jelenti, hogy nem kell feltenni a kellemetlen kérdéseket, ha az egyik fél nem ért valamit. „Nekem külügyminiszterként kötelességem, hogy azokra a lépésekre – még akkor is, ha azokat a lépéséket megteheti a másik ország –, amelyeknek területen kívüli hatásai vannak, rákérdezzek. És ez vonatkozik az állampolgársági kérdésre is” – mondta Ivan Korčok. A külügyminiszter szerint az akkori Fico-kormány is ezért reagált úgy a magyar állampolgársági törvényre, ahogy.

Korčok azt is elmondta, hogy nem tudja megérteni, minek kell valakinek egy másik ország állampolgársága, ha folyamatosan Szlovákiában él. „De rendben, tiszteletben tartom” – mondta a miniszter, aki szerint a jelenlegi szlovák kormány elkötelezett amellett, hogy a szlovák állampolgársági törvény kellemetlen következményeit orvosolja. Korčok itt arra gondolt, hogy a törvény értelmében azok, akik hosszabb ideje külföldön élnek, elveszítik a szlovák állampolgárságukat.

Fotó: Olivier Matthys / POOL / AFP

Összesen 183 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Anyukádért?

Válaszok:
Box Hill | 2021. november 26. 18:10

Megértelek, hogy nem érted, mert mit keresnek a magyarok Szlovákiában? Mit keres az országunk nálatok? Ezt én sem értem!

Jó, tegyük fel a kellemetlen kérdéseket: mikor szüntetik meg a Benes dekrétumot? Érthetetlen, hogy csatlakozhattak az unióhoz?

Jó írok, de keresek egy cikket és folyamatosan szembejönnek velem más érdekes cikkek is.

Azt se értik minek az Ausztráliában élő szlovákoknak a kettős állampolgárság?

Lelke mélyén a szlovákok nagy része is így gondolja.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés