Hová tűnt az ellenzék?

2021. november 26. 15:49

Kocsis Árpád
Mérce
Önök látták valahol?

„A hat pártot egybefogó ellenzéki tömörülés az előválasztás óta egyetlen alkalommal adott magáról életjelet: október 23-án, amikor a néhány ezres publikum előtt szónoklók beszédéből bárki újra meggyőződhetett arról, hogy az ellenzéki összefogás kovásza nem a lelkes felbuzdulás, nem a feltűrt ujjú demokratikus nekiveselkedés, nem a közösen osztott nézetekben való hit – hanem Orbán Viktor, és a vele szembeni csillapíthatatlan ellenszenv.

Emellett az előválasztás óta eltelt negyven napban pusztán néhány ellenzéki magánakciónak sikerült az internet szent keresőmotorjait megmozgatnia. Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelölt ellátogatott Brüsszelbe, és megtekintette  a »magyar ereszt«, esendőségünk szimbólumát, majd fölkereste a déli »kerítést«, és elmondta, hogy Orbán az új Soros. Végül pedig előre kijelölte a bűnbakot, ha jövőre nem sikerül »leváltani a Fideszt«azt a Kétfarkú Kutya Pártot, amelynek az elnöke – egyedüliként a széles ellenzékből – volt bátor kijelenteni, hogy a szégyenteljes kerítést el kell bontani.

Joggal tehetjük fel tehát a kérdést, hogy bő négy hónappal a választások előtt hol van az ellenzéki tömörülés? Mikor olvashatjuk – például – az ellenzéki pártok programját?

Kiket vontak be a program kidolgozásába? Mikor és hogyan válik megvitathatóvá az ellenzéki közös program? Mikor tudatják velünk az országos listára kerülő neveket? Hogyan fognak mozgósítani a járványra való tekintettel?”

Nyitókép: Facebook

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 86 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

MZP kampányolgat - saját maga és országa ellen.

Fletó fánkot sütött - és lapít mint a szahar a fűben.

Jakab épp magyarázza a szennyesét - most otthon.

Geri feljelentette a Városházát - el akarta adni magát!

"...és elmondta, hogy Orbán az új Soros."

Tessék?

"...hogy a szégyenteljes kerítést el kell bontani."

A kerítést békén hagyjátok, különben a saját kezemmel tekerem ki a nyakatokat, tetves rohadék komcsik!

Kötcsén ülik körbe Ferit, szemlesütve, pironkodva, s hallgatják a mester korholó szavait......ennyi böszmét még nem láttam, így elkúrni az egészet, egy Városházát nem tudunk normálisan eladni, nem vagyok ott, s még csak utólag rendesen hazudni sem tudtok, ja, Putyint emlegeti Geri, amikor ettől Klárinak is égnek áll a haja, s a kiskutyánknak a szőre, így hogy bízzanak meg bennünk a jövendő vásárlói, megrendelői, most mit mondjak feltétlen támogatóinknak - palika, jánosbácsi, Armageddon, macskaakalapban, genus, valodi, s a többiek - , akik naponta erősítik a kisemberben, hogy Orbán lop, most hagyjuk őket kételkedni, önállóan gondolkodni, ez hová vezethet, s ezt az ámokfutást amit MZP csinál, őrület, hogy fognak ránk szavazni a lakótelepiek akkor, ha már most rezsiemeléssel fenyegetjük őket, mi magunk juttatjuk az emberek eszébe Lendvai Ildikót, hogy nem lesz gázár emelés, azt meg teljesen elfelejtettétek, hogy Orbán azért nyeri sorra a választásokat, mert lezárta a határokat, megállította a migránsokat, és elutasítja Brüsszel betelepítési törekvéseit, s erre MZP a határok megnyitását hirdeti reggeltől estig, amitől balliberális zsidó szavazóink is gutát kapnak, s átmennek Viktorhoz, s nektek nincs gyermeketek, vagy a szomszédnak, tényleg azt hiszitek, hogy a magyarok többsége buzit akar nevelni a gyermekéből, lófaszt, s MZP hátat akar fordítani Oroszországnak és Kínának, gyerekek, a DK törzs szavazói még Lenin, Sztálin, Dzserzsinszkij szobrait simogatva fekszenek le, az SZDSZ egykori szavazói mai momentumos gyermekeiknek még Maót éltetik, s a pénz Kínában van, ezt csak halkan mondom, egyébként meg megfagyunk, ha az oroszok elzárják a gázcsapot, emlékeztek még Hofira, szerinte az oroszok fognak elsőként ideérni, egy két-év, ismét közvetlen szomszédok leszünk, lehet, hogy sokat ittam, de attól meg végképp kijózanodtam, ahogyan MZP a határon túli magyarokról beszél, hát nem volt elég a népszavazási fiaskó, meg áll az eszem..

azért hallgatok jó ideje, mert nem tudom, hogy mit kell majd ahhoz hazudnom, hogy megpróbáljunk győzni, pedig tudjátok, ebben nem vagyok kezdő, s tudom, hogy ti is ezért hallgattok, mert ti sem tudjátok, hogy ennyi balfaszság után, hogyan jöjjünk a nyilvánosságra szűz kislányként, s még egy, most mindenki hazamegy, s végig gondolja, kivel tárgyalt, s miről az utóbbi hónapokban, s kinél lehetett magnó, a megbeszélés végén ti is leadjátok a most nálatok lévőket......., nem lesz még egy Öszöd.

Holnap beszélni fogok, ne kérdezzétek kivel, megvitatom, mikor kell nekem beszállni...

látjátok, hogy fel vagyok spanolva, eredetileg arról volt szó, hogy én játszom le Orbán megbuktatását Klárival, Gergő csak azért kellett, hogy lássák, itt demokrácia van, de nem volt szó MZP-ről, engem is elárultak.

"Mikor olvashatjuk – például – az ellenzéki pártok programját?"

Mikor, mikor? Már az előválasztási fordulókban is a programok alapján döntöttek a választók. Mi más alapján?

Kedves Fideath!

Bizonyára számodra sem ismeretlen az, hogy egy családon belül is eltérnek az álláspontok. Izraeli és amerikai rokonaink is többfelé szavaznak. Itthon hasonló a helyzet. Itthon annyival azért jobb, hogy a családon, a zsidó és nem zsidó baráti körön belül is egyre jobban kikristályosodik a véleményáradat egy gyújtópont körül, nevezetesen egyre egységesebb az az értelmezés, hogy a világ-és európai folyamatok tükrében Magyarország a megmaradás, a biztonság, a tervezhető holnap, holnapután "zárványa", s ezt értsd pozitívan.

A Pozsonyi úton este ki lehet menni futni, de barátom mondja, hogy az újpalotai lakótelepen is. Itt is, ott is elengedik a gyermekeket az iskolába, este el lehet menni vacsorázni. Münchenben, Hamburgban, Rómában ezt már nem teheted meg kockázat nélkül.

Tehát a szemünk előtt a választható forgatókönyv. Orbán jelenti minden itt élő ember számára a stabilitást, a biztonságot, a demokráciát - ne jajdulj fel, itt is szithatod Orbánt, időnként magam is ezt teszem, időnként van miért , de a végén mérleget vonok, s minden - gazdasági, szociális, vallási, kulturális, etnikai, történelmi és még számos értélmérő tekintetében a balliberális alternatíva vállalhatatlan egy gondolkodó számára, s ez nem függvénye az iskolázottságnak - a holnapot, a jövőt, ami nem az Európáról most formálódó kánon szerinti. Gondolj a családodra, gyermekeidre, unokáidra, s 22-ben velem együtt szavazz a Fideszre. Közben be is foghatod az orrodat. A balliberálisok győzelme esetén már ezt sem teheted meg.....kirúgnak a munkahelyedről.

Hidd el, nem is a válasz a fontos. Gyakran én sem a választ várom, de néha azt is értékelem, ha valaki más elgondolkodtat.

Kedves IInnhegyi!

Köszönöm kedves soraidat, nem érdemlem meg. Ti gyakrabban tudjátok jól érthetően, röviden kifejteni álláspontotokat, kellenek a velős megfogalmazások. Nálam néha elszakad a fonál, s kicsit hosszabb vagyok. Nehéz a nyakunkba szakadó hazugságokat, képmutatást elviselni, látni a balliberális média sikeres agymosását, az emberek összefüggések iránti érdektelenségét, a primitív, fojtogató gyűlöletet. S azt is, hogy a sértődött, Orbánt gyűlölő balliberális zsidó értelmiség miként rántja magával a szakadékba a felheccelt tömegeket, sajnos a még fel nem eszmélt zsidó szavazókat is.

Az ember régebben ha átlépte a határt nyugat felé, megcsapta a muskátlis, békés kispolgári lét levegője, valahogy felszabadultnak érezte magát. Most valahogy a fordítottja állt elő, a nyugalom, a biztonság a határ innenső oldalán van.

Néha ugyan bírálom a kormányt, de egy percig sem inogtam meg abban, hogy a 22-ben a többség számára normalitást biztosító Orbán Viktorra családom többségével egyetemben. Nálunk is vannak gyenge pontok, de dolgozom rajta.

Miként naponta kell dolgoznunk a napi kontaktusokat felhasználva oldalunk 22-es győzelméért. Nem pusztán Orbán Viktor és a Fidesz, hanem a közösségünk érdekében. Még sokat dolgozom, szaladgálok, így nem tudok naponta bekapcsolódni munkátokba, amihez sok sikert kívánok.

Ha egyforma a program, akkor minek a több párt? Baksisért?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés