Eldőlt: Olaszország és Portugália közül csak az egyik lehet ott a 2022-es vébén

2021. november 26. 18:04
A FIFA zürichi székhelyén pénteken délután kisorsolták a 2022-es katari labdarúgó-világbajnokság európai pótselejtezőinek párosításait.

A sorsolásban összesen 12 csapat volt érintett, mégpedig a november 16-án zárult selejtezők 10 csoportmásodikja, valamint a Nemzetek Ligája 2020-2021-es kiírásában elért eredményei alapján Ausztria és Csehország. A hat legjobb csoportmásodik kiemeltként várhatta a sorsolást, ezek Portugália, Olaszország, Oroszország, Svédország, Skócia és Wales voltak.

A kiemelt csapatok hazai pályán játszhatják az elődöntőt. A továbbiakban az 1-es és a 2-es, a 3-as és a 4-es, valamint az 5-ös és a 6-os elődöntők győztesei kerülnek egy párba, itt egy újab sorsolás dönt a az ugyancsak egy mérkőzéses párharc pályavalasztói jogáról. A három döntő három győztese lehet ott Katarban a jövő november-decemberi tornán. A sorsoláson egyetlen megkötés élt: a feszült politikai viszony miatt Ukrajna és Oroszország nem kerülhetett azonos ágra.

A legnagyobb érdeklődés természetesen a Cristiano Ronaldo vezérelte portugálok, és az utolsó két selejtezőjükön csak két pontot szerző Európa-bajnok olaszok sorsolását követte. A párosítások kihúzásában a portugál Tiago Mendes, az 1990-es vb-n győzelmet ünneplő, korábbi magyar szövetségi kapitány, Lothar Matthäus és az 1998-as vb-győztes francia csapat tagja, Christian Karembeu segített. Így alakultak ki a következő párosítások:

1. elődöntő: Skócia-Ukrajna
2. elődöntő: Wales-Ausztria
1. döntő: Wales/Ausztria-Skócia/Ukrajna

3. elődöntő: Oroszország-Lengyelország
4. elődöntő: Svédország-Csehszág
2. döntő: Oroszország/Lengyelország-Svédország/Csehország

5. elődöntő: Olaszország - Észak-Macedónia
6. elődöntő: Portugália-Törökország
3. döntő: Portugália/Törökország-Olaszország/Észak-Macedónia

Ez pedig azt jelenti, hogy Cristiano Ronaldóéknak minden valószínűség szerint az Európa-bajnok olaszokon át vezethet az útjuk a világbajnokságra, amennyiben mindkét csapat megnyeri a maga elődöntőjét.

A playoff-kör első fordulójának meccseire 2022. március 24-én, a másodikra öt nappal később, március 29-én kerül sor.

Nyitókép: Facebook 

Összesen 24 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés