Jourová: Nagyon gondosan figyeljük majd a helyzetet Magyarországon a választások előtt

2021. november 25. 13:16
Figyelni fogja az Európai Bizottság a választásokat, ugyanakkor Jourová hozzátette: „nem fogunk beleavatkozni”.

Új jogi eszközt javasol az Európai Bizottság azért, hogy erősítsék a választások tisztaságát a tagállamokban. A csomag elsősorban a közösségi oldalakon közzétett fizetett hirdetések átláthatóságára, illetve a pártok finanszírozására vonatkozik és a korábbi jogszabályok kiegészítését jelenti majd.

A sajtótájékoztatón az Euronews tudósítója megkérdezte a bizottság átláthatóságért és értékekért felelős alelnökét, hogy szerinte tiszták és tisztességesek lehetnek-e a jövő évi magyarországi parlamenti választások. Vera Jourová a válaszában kiemelte, hogy már sokszor elmondta, hogy a tisztességes választásoknak több feltétele van, ezek nem csak Magyarországra érvényesek.

„A szabad és tisztességes választásnak több feltétele is van a tagállamokban. Ezek egyike a szólás szabadsága, illetve a szabad és sokszínű sajtó megléte. Természetesen Magyarország ügyében ez kérdéses, hiszen tudjuk, hogy sok aggályunk van a magyarországi sajtó helyzetét illetően” – mondta Jourová, 

Nagyon gondosan figyeljük majd a helyzetet Magyarországon a választások előtt anélkül, hogy a választás folyamatába beavatkoznánk”

– tette hozzá.

Nyitókép: Dursun Aydemir / Anadolu Agency / AFP

Összesen 140 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Jourova "aggályai"= minden rendben van Magyarországon a választások tisztaságával kapcsolatban.

Minden héten ezt bizonygatják. Furcsa, hogy finom legyek.

Mármint, hogy az előítélet berögzült bigottsággá.

Délelőtt leugrottam a Balatonra, s az autóban tekergettem a rádiót, s mit hallottam, a Spirit FM közölte, hogy Csányi Sándor találkozott MZP-vel és Király Júliával, vagyis az OTP vezér, Orbán barátja legitimálta MZP-t.

Most keresem a mandineren az erről szóló beszámolót, s nem lelem. Tud erről valaki közelebbit? Vagy csak egy balliberális álhírről van szó?

Csányi, az OTP vezér már átállt, tud valamit. A Blikk és az RTL szerint tegnap csányi az OTP székházában, saját kezdeményezésére fogadta MZP-t és Király Júliát, s megegyezett Orbán megbuktatásában

Miért ez a nagy csend a Fidesz, a kormánypárti média oldalán? Csak kérdezem..........A mandiner itt hozza a buzikat, minden más szart, s kussol erről a hírről.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés