Ügyészség: Tényszerűen nem igaz, hogy a Belügyminisztérium megvásárolta a Pegasust

2021. november 25. 17:59
Az ügyészség hivatalos tudomással bír arról, hogy a Belügyminisztérium Pegasus néven nem vásárolt szoftvert.

Nem mondott igazat Kósa Lajos, amikor azt állította, hogy a Belügyminisztérium vásárolta a Pegasus-kémszoftvert, így nem követett el bűncselekményt, amikor erről beszélt nyilvánosan – derült ki abból a feljelentést elutasító határozatból, amelyet a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség adott ki, és amelyet az egyik feljelentő, Tényi István juttatott el a 24.hu-nak. A feljelentést még november elején tették minősített adattal való visszaélés, valamint hivatali visszaélés bűntette miatt Kósa Lajos kijelentése után, melyet a politikus a Honvédelmi és rendészeti bizottság november 4-i ülése után tett a parlament folyosóján

A feljelentés elutasításának indokolásából kiderül, az ügyészség hivatalos tudomással bír arról, hogy a Belügyminisztérium Pegasus néven nem vásárolt szoftvert. Mint írták, a fent említett bűncselekményt minősített adatra lehet elkövetni, „a feljelentés – a feljelentő feltételezésén túl – ugyanakkor nem tartalmaz olyan körülményre vonatkozó konkrét adatot, tényt, amely az általa kifogásoltak szerint azt támasztaná alá, hogy a feljelentéssel érintett személy minősített adatot tett volna jogosulatlan személyek részére hozzáférhetővé”.

„Kósa Lajos országgyűlési képviselő nyilatkozatában ugyanis konkrét adatnak az tekinthető, hogy igennel válaszolt arra a kérdésre, miszerint a Belügyminisztérium beszerzője volt a Pegasus-szoftvernek. Az, hogy a Belügyminisztérium megvásárolta a Pegasus-szoftvert – a feljelentés-kiegészítés során beszerzett adatok alapján – tényszerűen nem felel meg a valóságnak, így ez a valóságnak meg nem felelő adat nem minősülhet minősített adatnak, vagyis a nyilatkozat ezen részében a minősített adattal visszaélés bűncselekményének elkövetése kizárt” – írta az ügyészség.

Nyitóképen: Pegasus földet ér – Jessica Bradsher szobra az amerikai Kentucky államban. Illusztráció. Fotó: Reuters 

Összesen 62 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nehéz szakma a popszakma.
Főként, ha valakik annyira erőlködnek, hogy ez a Pegasus olyan Pegasus, amely végigszarja a fejüket homloktól állig, mint a magyar bal-lib "tényfeltáróit".

Nemnem. Egy olyan szoftvert vettek, ami nem lehallgat, hanem bűncselekmények elkövetésére ösztöni a ballibeket. Erről valamit?

Én pedig mióta ezt a posztot elolvastam......... Mondja valaki hogy nincs humorérzéke Kósának....:)

Csak azt mondta amit az ellenzék hallani szeretett volna...... :) Így jártatok.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés