Nem a szivárványcsaládokat gyűlöli Isten, hanem a hataloméhes politikát

2021. november 25. 15:22

Perintfalvi Rita
Facebook
Balog kvázi a szivárványcsaládokat tette felelőssé a járványért.

„Balog Zoltán volt emberminiszter, református püspök a kedden tartott református zsinati ülésen a következőket mondta a koronavírusról: »nem Isten büntetése, még csak nem is Isten üzenete, ugyanakkor érdemes az ige fényében megvizsgálni.« Majd a bibliai Bábel tornyára és az özönvíz történetére utalt, mert Balog szerint ekkor volt utoljára ilyen „globális, az egész világot érintő válság«.

Aztán sorra vette azokat a dolgokat, amik szerinte ellene mondanak a teremtés rendjének, amit az ember viszont nem tehet meg büntetlenül: »A határokat nem tisztelő embert figyelmezteti a járvány, aki azt gondolja, hogy büntetlenül át lehet lépni a teremtési rendben gyökerező határokat, lehet röpködni a világban, át lehet lépni a tudományok, a nemzet, a család határait.«

Az nyilvánvaló, hogy a volt miniszter mondandója csattanójában a szivárványos családokat vette célba. Kvázi őket tette felelőssé a koronavírus járvány miatt. Ezzel Balog – aki húsz évvel ezelőtt még nagyon nyitott, mondhatnánk progresszív teológiai gondolatokat vallott magáénak – engedett a fundamentalizmus veszélyes kísértésének. De persze a retorika, amit használt nem új, úgy hívják, hogy »apokaliptikus diskurzus«. Vagyis olyan szemlélet, melynek központi gondolata a közelgő világvége fenyegetése. És arra keresi a választ, hogy vajon mi ill. kik okozzák a világ pusztulását. Kik tehetők felelőssé a súlyos természeti katasztrófák, az éhség és egyéb csapások, krízisek bekövetkezése miatt. Azaz, hogy kik miatt sújtja az Isten büntetéssel az egész emberiséget. Nos, hát Balog szavaiból úgy tűnik, hogy megtalálta az bűnbakot: ez pedig nem más, mint a szivárvány családok!”

Fotó: Facebook/Perintfalvi Rita

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 123 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az Ószövetség:
„ki férfiúval hál, mint egy asszonnyal, mindketten nagy fertelmességet cselekedtek, megölessenek; az ő haláloknak oka ő magukban vagyon.”
(Mózes III. könyve, 20/13 – Károli Gáspár fordítása)

Isten a természetnek rendet, az embernek szabad akaratot adott. Szabad akaratunkkal nem véthetünk a természet rendje ellen, mert elpusztulunk.

Teljesen megőrült ez a nő! A gyűlölködő
Perintfalvi beszél Isten büntetéséről és a szivárványos családokról nem Balog püspök.
Ez nem látja, nem tudja értelmezni, amit idézett a beszédből?

"nem Isten büntetése, még csak nem is Isten üzenete, ugyanakkor érdemes az ige fényében megvizsgálni."

Isten nem gyűlöl senkit. Isten a szeretet, Isten az irgalom, Isten a megbocsátás.
A gyűlölet benned van, Perintfalvi.

Lelkészek a protestánsoknál vannak. Nem oktatja a jövő lelkészeit, hiszen katolikus.
Magyarországon sehol sem tanít, nem is taníthat amit annak tulajdonít, hogy nő és nem annak, hogy tévtanító, nem alkalmazzák.

A baj akkor kezdődik, amikor a bűn áldozata se vethet követ.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés