Márki-Zay szerint Gattyán György meg akarja osztani az ellenzéki szavazótábort

2021. november 25. 11:02
„Csak nekünk van esélyünk leváltani Orbán Viktort. Gattyán Györgynek sajnálatos módon nincs” – mondta az ellenzéki miniszterelnök-jelölt.

Mint ismert, Gattyán György a napokban bejelentette: indulna a 2022-es országgyűlési választásokon. A 168 Óra erről is kérdezte Márki-Zay Pétert, aki az interjúban úgy fogalmazott: szíve joga így tenni, ugyanakkor úgy látja, 

Az ellenzéki szavazóknak egyértelműen ránk, az ellenzéki összefogásra kell szavazniuk, mert csak nekünk van esélyünk leváltani Orbán Viktort. Gattyán Györgynek sajnálatos módon nincs”.

 Márki-Zay Péter szerint kétpárti választási rendszer van Magyarországon, ezért „nincs harmadik út, ahogyan az Egyesült Államokban és Nagy-Britanniában sincsen.”

„Örülök, hogy Donáth Anna kifejtette véleményét”

Márki-Zayt megkérdezték arról is, mit szól a Momentum új elnökének szavaihoz. A Telexnek adott interjújában Donáth Anna úgy fogalmazott, „az elmúlt egy hónapot kidobta az ellenzék az ablakon. Egy hónapja arra vár mindenki, hogy Márki-Zay Péter kitalálja, hogyan álljon össze a közös csapat”.  Az EP-képviselő azt is elmondta Márki-Zay migrációval kapcsolatos megszólalásairól, hogy „az embereket nem ez érdekli, hanem a saját mindennapi megélhetésük és problémáik”. Leszögezte: „én nagyon nem szeretném, ha a közös kampány uszításon és gyűlöletkeltésen alapulna”.

„Örülök, hogy kifejtette a véleményét.

Ennek ellenére nem látom, hogy az ő stratégiájával le lehetne váltani az Orbán-kormányt. Továbbra is kitartok a mi közös stratégiánk mellett”

– válaszolta Márki-Zay.

Az egyesült ellenzék miniszterelnök-jelöltje azt is elmondta az interjúban, továbbra is azokat akarja megszólítani, akik „még mindig elhiszik, hogy a Fidesz bevándorlásellenes”.

Aki azt hiszi, hogy a Fidesz bevándorlás-ellenes, az tényleg ostoba. Itt nem lehet ezt szépíteni”.

fogalmazott korábban ezzel kapcsolatban Márki-Zay. 

***

Ez minden, csak nem ellenzékváltás és jobboldaliság – összeomlóban a Márki-Zay-jelenség

A Mandiner Reakcióval hétről hétre igyekszünk elmagyarázni fontos (itthoni és külföldi) közéleti ügyeket közérthetően és lényegre törően. Célunk, hogy néhány percben vázoljunk a Mandiner felületein egyébként bővebben és alaposan is kifejtett, bemutatott témákat. Az első rész a baloldali előválasztást megnyerő Márki-Zay Péter állítólagos jobboldaliságáról, kereszténységéről, illetve arról szól, hogy bár egyesek azt mondják róla, mégsem váltotta le az ellenzéket.

Nyitókép: AFP / Kisbenedek Attila

Összesen 93 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Magyarországnak a 2008-as gazdasági világválság után öt évre volt szüksége a növekedési pálya ismételt eléréséhez, ezzel szemben most másfél évvel a koronavírus megjelenését követően sikerült elérni a járvány előtti szintet – közölte csütörtökön Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

A tárcavezető a Business Services Hungary 2021 konferencián kijelentette, ahhoz, hogy a gazdasági teljesítmény már idén nyárra elérhesse a pandémia előtti szintet, a kormánynak szövetségeseket kellett keresnie, akik a nehéz időszakban is készek voltak kapacitásbővítéseket végrehajtani.

A 2008-2009-es recesszió során az akkori kormány a segélyezésre és hitelfelvételekre helyezte a hangsúlyt. Míg a mostani vezetés a múlt hibáiból tanulva az egészség megóvása mellett a munkahelyek megvédésére összepontosított. Akkor öt, ezúttal viszont csak másfél évre volt szükség a gazdasági növekedési pálya ismételt eléréséhez."

Peti!
A rosseb a ..................., mi a ........................., hazug, tolvaj.........................., az .......-nak mondj ilyeneket, ne nekem!

Ráadásul leoszobáz több millió szavazót, akikre saját elmondása szerint hajt.
Egyszer azt mondta, azért ostobáz, mert majd a fidesz szavazók nem akarnak tovább ostobák lenni, ezért rá szavaznak.

Elmebeteg bolsevik.

Kutyapárt?
HOGYAN MER INDULNI A VÁLASZTÁSON!

Iszomm?
HOGYAN MER INDULNI A VÁLASZTÁSON!

Gattyán?
HOGYAN MER INDULNI A VÁLASZTÁSON!

("Érdekes" módon pont a Mi Hazánk miatt még nem rinyáltak ezek a nagyon demokraták...)

Na ja.
És akkor még ott van ILLUSZTRÁCIÓKÉNT élő egyenes adásban a lengyel-belorusz helyzet... szerintem a Moslék-főhadiszálláson elég komoly fohászkodások mehetnek, hogy javuljon a lengyel-belorusz határon látható helyzet tavaszig...

Mióta van kétpárti választási rendszer Magyarországon?

Miért osztana meg benneteket? Annyira hülyék vagytok, hogy nem tudjátok eldönteni, hogy akkor Márki-Zay, vagy mégis inkább Gattyán? Ha pedig mindegy nektek, akkor meg miért nem áll be mindenki Gattyán mögé?

De azért ne legyél nagyon szomorú, ha nagyon jövő tavasszal sokan nem éreznek úgy mint te...

Gelgely legalábbis nem rakta volna plakátra ezeket a témákat.

Én nem kaptam tőlük emilt:-(
Már sajnálom:-)

Noha nem szeretem a Vezéredet, de azt készséggel elismerem, hogy az nagyon szimpatikus ahogy a gyerekes családokat támogatják.
A sok rossz pont mellet ez egy jó pont neki.

Az élet nem egy habos torta, elvtársak, hogy egy klasszikust idézzek.

Hogy diktátor módjára viselkedik és nem tűr semmilyen ellentmondást.
Csakis neki lehet igaza. Nekem ez nem jön be. Anno Csermanek is ezt csinálta.

De. Az eredmény is fontos. De nekem nem mindegy, hogy mi történt közben.
Hogyan lett milliárdos sok ember, aki közel volt a tűzhöz, vagyis a Vezér haveri köréhez.

Ami a szűklátókörűséget illeti, az vajon mire vall, hogy a te logikád szerint ha voltak vörös bárók, akkor a NER arisztokraták is élhetnek az ő módszereikkel??

Az egykori vörös bárók csak tanítványai lehetnének a jelenlegi NER arisztokrácia képviselőinek.
Nézd meg az anyagi helyzetük közti különbséget.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés