Clintonék több mint 200 millió dollárt kaszáltak az elmúlt években, most ők vádolják Orbánt kapzsisággal

2021. november 25. 13:22
2000-ben a volt elnök és felesége több millió dolláros adóssággal távozott hivatalából, a film és a könyv állításai szerint azóta 230 millió dollárt keresett a házaspár.

Mint arról a Mandiner is beszámolt, Hillary Clinton nagyon aggódik amiatt, hogy az autoriter rezsimek egyre nagyobb teret nyernek a világban. A Demokrata Párt 2016-os elnökjelöltje kedd este, az egyik legismertebb liberális megmondóember, Rachel Maddow műsorában beszélt erről az MSNBC-n, ahol hazánkkal kapcsolatban elmondta, 

szerinte Magyarországot egy autokratikus, kapzsi és korrupt vezető irányítja.”

Mint fogalmazott, véleménye szerint vannak olyan vezetők, akik „nem szeretik azt a világot, amiben élünk, és ebben egyetértenek azokkal az autokratikus vezetőkkel Oroszországtól és Törökországtól kezdve Magyarországon át Brazíliáig és a világ számos helyéig, akik egyszemélyi hatalommal, kapzsisággal és korrupcióval irányítják az országukat.”

Hozzátette: „ezek a vezetők a változás miatt kialakuló félelmet használják fel arra, hogy egymásnak ugrasszák az embereket, szorongást keltsenek bennük, és ezzel egyszerűen irányíthatóvá tegyék őket a demagógián és a dezinformációkon keresztül”.

Clintonék és a „kapzsiság”

Hillary Clinton fentebb idézett kijelentései azért is lehetnek meglepőek olvasóink számára, mert még 2016-ban megírtuk:

dokumentumfilm készült a Clintonok pénzügyeiről, mely azt járja körül, miért támogathatták alapítványukat nem igazán demokratikus rezsimek világszerte.

A Peter Schweizer azonos című könyve alapján készült dokumentumfilm a Clinton Alapítvány pénzügyeit dolgozza fel azt követően, hogy Bill Clinton és Hillary Clinton elhagyták a Fehár Házat.

2000-ben a volt elnök és felesége több millió dolláros adóssággal távozott hivatalából, a film és a könyv állításai szerint azóta 230 millió dollárt keresett a házaspár.

A film több esetet is vizsgál, amikor Hillary Clinton külügyminiszteri időszakában a Clinton Alapítvány olyan amerikai és külföldi támogatóktól kapott dollármilliós nagyságrendű adományt, akiknek függő ügyei voltak az amerikai külüggyel: például Szaúd-Arábia mintegy tízmillió, a Boeing pedig közel egymillió dollárt utalt.

A dokumentumfilm emellett részletesen foglalkozik Bill Clinton és Hillary Clinton sokat kritizált, több százezer dolláros tiszteletdíjú beszédeivel is.

A dokumentumfilmet az alábbiakban tekintheti meg:

 

Nyitókép: XOSE BOUZAS / HANS LUCAS / HANS LUCAS VIA AFP

 

Összesen 68 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Azt tudom, hogy ki az Orbán Viktor. De ki az a Hilari?

Más néven Killary Hlinton, a férjétől mindent lenyelő feleségutánzat.

Jó. hát Hillary a világ legálszentebb és egyben legkorruptabb politikusnője.

És Trumpnak köszönhetően soha nem lett és nem is lesz már belőle elnök.

Ja, én is valami ilyemire gondoltam. Ettől futott az ellenség, nem? Bábuját vitték-e elrettentésül elől?
D

Na, erről van szó!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés