Clintonék több mint 200 millió dollárt kaszáltak az elmúlt években, most ők vádolják Orbánt kapzsisággal

2021. november 25. 13:22

2000-ben a volt elnök és felesége több millió dolláros adóssággal távozott hivatalából, a film és a könyv állításai szerint azóta 230 millió dollárt keresett a házaspár.

2021. november 25. 13:22
null

Mint arról a Mandiner is beszámolt, Hillary Clinton nagyon aggódik amiatt, hogy az autoriter rezsimek egyre nagyobb teret nyernek a világban. A Demokrata Párt 2016-os elnökjelöltje kedd este, az egyik legismertebb liberális megmondóember, Rachel Maddow műsorában beszélt erről az MSNBC-n, ahol hazánkkal kapcsolatban elmondta, 

szerinte Magyarországot egy autokratikus, kapzsi és korrupt vezető irányítja.”

Mint fogalmazott, véleménye szerint vannak olyan vezetők, akik „nem szeretik azt a világot, amiben élünk, és ebben egyetértenek azokkal az autokratikus vezetőkkel Oroszországtól és Törökországtól kezdve Magyarországon át Brazíliáig és a világ számos helyéig, akik egyszemélyi hatalommal, kapzsisággal és korrupcióval irányítják az országukat.”

Hozzátette: „ezek a vezetők a változás miatt kialakuló félelmet használják fel arra, hogy egymásnak ugrasszák az embereket, szorongást keltsenek bennük, és ezzel egyszerűen irányíthatóvá tegyék őket a demagógián és a dezinformációkon keresztül”.

Clintonék és a „kapzsiság”

Hillary Clinton fentebb idézett kijelentései azért is lehetnek meglepőek olvasóink számára, mert még 2016-ban megírtuk:

dokumentumfilm készült a Clintonok pénzügyeiről, mely azt járja körül, miért támogathatták alapítványukat nem igazán demokratikus rezsimek világszerte.

A Peter Schweizer azonos című könyve alapján készült dokumentumfilm a Clinton Alapítvány pénzügyeit dolgozza fel azt követően, hogy Bill Clinton és Hillary Clinton elhagyták a Fehár Házat.

2000-ben a volt elnök és felesége több millió dolláros adóssággal távozott hivatalából, a film és a könyv állításai szerint azóta 230 millió dollárt keresett a házaspár.

A film több esetet is vizsgál, amikor Hillary Clinton külügyminiszteri időszakában a Clinton Alapítvány olyan amerikai és külföldi támogatóktól kapott dollármilliós nagyságrendű adományt, akiknek függő ügyei voltak az amerikai külüggyel: például Szaúd-Arábia mintegy tízmillió, a Boeing pedig közel egymillió dollárt utalt.

A dokumentumfilm emellett részletesen foglalkozik Bill Clinton és Hillary Clinton sokat kritizált, több százezer dolláros tiszteletdíjú beszédeivel is.

A dokumentumfilmet az alábbiakban tekintheti meg:

 

Nyitókép: XOSE BOUZAS / HANS LUCAS / HANS LUCAS VIA AFP

 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 76 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kozmosz
2022. február 13. 22:44
Hú de szép! Hátha még lefosnám!
The Loner
2021. november 25. 20:53
Vén, kapzsi cemende !
DE JÓ
2021. november 25. 19:16
Na, ez a skizoid pszichopata is előmászott a föld alól. Aki megcsinálta az arab tavaszt, aki nyomorba és romba döntötte Líbiát és Szíriát, aki hajszál híján fundamentalista országot csinált Egyiptomból. Ez az eszelős orosz gyűlölő akarta kiszorítani az oroszokat Szíriából, ám a polgárháborúval meggyengített államba röhögő harmadikként benyomult az Iszlám Állam, és akkorára nőtt, hogy csak üggyel-bajjal tudták megsemmisíteni. Mikor Trump ellen vesztett, majd szét durrant az agya, azonnal ráfogta az oroszokra, és már másnap teljes erővel beindította a négy évig tartó áskálódást, aminek a vége néger kártya meghúzása, és az ország felgyújtása lett. Ez Saul Alinsky rajongó, meg a Soros haverja nagyon sok ember és nagyon sok ország, nagyon sok bajáról tehet. Most sem véletlenül szólalt meg.
Voltkocsmáros
2021. november 25. 19:07
Már csak a te véleményedre vártunk.Apropó az embör merre jár,csak nem a szaxofonját fényesíti?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik