Befogták az Ózd környékén napok óta szabadon kóborló szervált

2021. november 24. 16:09
A hatóságok megpróbálják kideríteni, hogy ki lehetett a szervál tartója, milyen engedélyek birtokában, és milyen úton került hozzá az állat.

Amint arról korábban beszámoltunk, az elmúlt napokban többek is egy szervált láttak a Bükki Nemzeti Park területén, Borsodnádasd határában, valamint Eger közelében, és többen le is filmezték az afrikai szavannákon őshonos, ám valószínűleg szelídített vadmacskát.

A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság szerdán közleményt adott, miszerint szakembereik mindent megtettek azért, hogy a hírekben is szereplő, Ózd környékén kóborló állatot befogják, és ez kedd délután sikerült is.

Mint írják, a ragadozóról egy borsodnádasdi gazda értesítette őket. A szervál a házaktól 150 méterre, egy erdős területen napozott. Két természetvédelmi őr a magukkal vitt csalétekkel felkeltette a ragadozó érdeklődését. A szervál óvatosan elindult feléjük, majd az élelemmel elirányították a ketrechez, amibe végül sikerült bezárniuk. „Viselkedése alapján látszott, hogy emberhez szokott példány. Előélete miatt az elmúlt napokban önálló táplálékszerzésre csak korlátozottan lehetett lehetősége” – áll a közleményben. 

Mint a nemzeti park írja, „a hatóságok megpróbálják kideríteni, hogy ki lehetett a szervál tartója, milyen engedélyek birtokában, és milyen úton került hozzá az állat”.

Kép forrása: YouTube

Összesen 34 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nagyon szép, nagyon aranyos és szelíd. Most legalább megtelik a pocakja, bár lehet, hogy nem is volt annyira éhes.

Igen, örülök, hogy happy End lett a történet vége.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés