Kerítéssel választották szét az oltottakat és oltatlanokat Romániában

2021. november 24. 13:31
Óriási a felháborodás.

Több városból is jelezték vásárlók, hogy egyes hipermarketekben fémvázas kerítéseket szereltek föl, amelyek elválasztják a Covid ellen beoltottakat az oltatlanoktól, írja a Transindex. Hozzátették: az intézkedés feldühítette az embereket. A munkaügyi felügyelőség szerint az üzletlánc illegálisan szerelte fel a kerítéseket, és felszólították az illetékeseket, hogy bontsák le azokat. Először egy Râmnicu Sărat-i üzletből kezdtek ilyen kerítéses fotók keringeni, a beszámolók szerint a kerítés egyik oldalán léphetnek be azok, akik zöld igazolvánnyal rendelkeznek, innen bejuthatnak azokba a boltokba, ahol nemcsak élelmiszert lehet vásárolni. A kerítés túloldalán mindenki beléphet a gyógyszertárakba és az élelmiszerboltokba, írják.

A portál hangsúlyozza:

a megyei munkaügyi felügyelőség képviselői szerint az intézkedés jogellenes,

és a kerítések eltávolítását kérték. Egyúttal elrendelték, hogy a vásárlók ellenőrzése a hipermarket bejáratánál történjen. Sepsiszentgyörgyön az AUR helyi szervezete is tiltakozott az intézkedés ellen: Székelyudvarhelyen az UTCA akciócsoport karolta fel az ügyet. Azt írják, „legyen elég a megkülönböztetésből, ellenkező esetben segítséget kérünk az egyetlen olyan párttól, amely kiáll a román állampolgárok mellett, a hazájuk mellett, azaz az AUR-tól”.

Kép forrása: Facebook

Összesen 73 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ezt nevezik apartheidnek, vagy tán szegregáció, mi a megfelelőbb?

A covid már rég nem a járványról és egészségről szól. Példa erre Ausztrália, ahol néhány poztív eset miatt táborokat építenek, és embereket öszpontosítának bennük családostul.

Íme, égy néznek ki azok a táborok: https://www.theaustralian.com...

Itt is: https://www.abc.net.au/news/20..

Európában is ez lesz.

"A lényeg itt nem az oltásokon van és nem is a C19-en, hanem azon, hogy megvonhatják egészséges, becsületes emberek szabadságjogait, majd azokat (illetve csak egy részüket) feltételekhez kötve adják csak vissza."

Örülök, hogy vannak, akik sarok mögé is benéznek és tudják értelemezni, hogy a folyamatok merre haladhatnak, ha az emberek hagyni fogják.

"De ezzel mi a baj?évezredek óta így védekezik az emberiség."

Nem. PCR tesztek csak tavaly óta vannak. Előtťte akkor volt járvány, és karantén is, ha az emberek betegek voltak (miközben egészséges embert nem vontak karantén alá), azaz, a betegség tüneteit ki lehetett mutatni. Manapság az egészséges embereket kényszerítik karanténba. Ilyen még nem volt. Járvány, pld. influenza esetében akkor volt, ha a lakosság kb. egy százaléka beteg volt (azaz tüneteik voltak). Az egészségeseket nem korlátozták soha semmiben.

"Nem fog átmenni a deltavariáns ezen a kerítésen?"

Itt másról van szó.
Divide et impera – Oszd meg és uralkodj!

Ha a nép nem egységes, akkor szinte lehetetlen a hatalmat elmozdítani, vagy a hatalom intézkedései ellen hatékonyan fellépni. A hatalom sok olyan intézkedést be tud vezetni, amit soha nem tudna, ha az emberek egységesebbek lennének. Ez főleg demokráciákra érvényes. A hatalom legitimációkent használhatja a megosztottságot azzal érvelhet, hogy pld. sokan másképp gondolják, vagy akarják.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés