Hidvéghi Balázs: Erkölcstelen a bevándorláspárti erők legális migrációt elősegítő törekvése

2021. november 24. 17:30
A magyar tapasztalat azt mutatja, hogy a segítséget kell odavinni, ahol a baj van – fogalmazott az EP-képviselő.

Erkölcstelen a bevándorláspárti erők legális migrációt elősegítő törekvése, a legtehetségesebb embereket is Európába vonzaná, kiszipolyozva, agyelszívást állandósítva hozná lehetetlen helyzetbe az egyébként is nehezebb helyzetben lévő területeket – jelentette ki Hidvéghi Balázs fideszes európai parlamenti (EP-) képviselő Strasbourgban szerdán.

Hidvéghi Balázs az EP plenáris ülésének a legális migráció új csatornáinak megteremtéséről szóló vitájához kapcsolódóan magyar újságíróknak nyilatkozva kijelentette, hogy a készülő EP-jelentés a legális, munkaalapú migrációt segítené elő és az alacsony és közepes végzettségű migránsok Európába hozatalát is szorgalmazza a Közel-Keletről, vagy Afrikából. Szabaddá tenné számukra az Unión belül mozgást és különböző juttatásokat biztosítana nekik. A magyar tapasztalat azt mutatja, hogy a segítséget kell odavinni, ahol a baj van. Nem az a cél, hogy kiürüljenek az érintett területek, hanem az, hogy az ott lakóknak helyben sikerüljön jobb életet teremteni – emelte ki a képviselő.

Nincs szükség arra, hogy Brüsszel mondja meg, kiket kell beengedni és mit kell velük csinálni, ennek tagállami hatáskörben kell maradnia.

Ha ezekről Brüsszelben központi szempontok szerint döntenének, az csorbítaná a tagállami döntések körét - húzta alá Hidvéghi Balázs. Szavai szerint az európai kultúrát átalakítani akaró, a hagyományos értékeket folyamatosan támadó bevándorláspárti erőket nem zavarja a valóság. Hiába támadják migránsok az Unió egyik külső határát, továbbra is erőltetik az ideológiai hadviselés részét képező elképzeléseiket.    

Rendkívül veszélyes és káros folyamat zajlik

– figyelmeztetett a képviselő. Számos európai országban katasztrófa-közeli helyzetet idézett elő a tömeges migráció, szociális, kulturális ellentétet okoz, de akár belbiztonsági kockázatokkal, vagy politikai, katonai konfliktus veszélyével fenyeget – mondta. Hidvéghi Balázs kijelentette: a demográfiai, vagy a munkaerőpiacon jelentkező problémákat az európai parlamenti, vagy az uniós bizottsági elképzelésekkel szemben a magyar kormány által meghirdetett családpolitikával lehet orvosolni. A magyar példa szerint segíteni kell a családokat, adókedvezményeket, kedvezményes hiteleket kell biztosítani számukra, és ösztönözni kell a gyermekvállalást. Mindezek azt szolgálják, hogy az idegenek behívása helyett otthon, hazai keretekben legyen értelme jövőt tervezni, saját erőből megerősödni – tette hozzá Hidvéghi Balázs.

(MTI)

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Összesen 8 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés