A választás nem a kormány játékszere

2021. november 24. 19:16

TASZ
444.hu
Az Országgyűlés felhatalmazást adna a kormánynak a veszélyhelyzet alatt hozott, alapjogokat korlátozó kormányrendeletek hatályának meghosszabbítására.

„Kedd éjjel Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes benyújtotta azt a törvényjavaslatot, amivel az Országgyűlés felhatalmazást adna a kormánynak a veszélyhelyzet alatt hozott, alapjogokat korlátozó kormányrendeletek hatályának meghosszabbítására. A törvényjavaslat lehetővé tenné, hogy akár 2022 júniusáig együtt kelljen élnünk a korlátozásokkal, azaz lehet, hogy a választásokig visszatér például a tüntetéstilalom. Ha a választásokat úgy kell megtartani, hogy a kormánytól függ, miről és hogyan nyilváníthatunk véleményt, az sértheti a választások szabadságát és tisztaságát.

A választás nem a kormány játékszere. Ha önkényesen befolyásolja a képviselők megválasztásához vezető folyamatot, azzal a demokrácia alapjait ássa alá.

Bármire is használja majd a törvényből következő felhatalmazást a kormány, mi segítünk abban, hogy kinyilváníthasd a véleményed. Ezen az oldalon összegyűjtöttük azokat az eszközöket, amelyekkel te is tehetsz azért, hogy minél szabadabb választásokon dönthessünk 2022-ben https://valasztas/

Fotó: MTI/Mónus Márton

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 36 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A választásokig? Több évtizedig?
Nem olyan régen ugyanis az ellenzékiek azt hireszteltek, hogy nem is lesz választás, OV király lesz meg ilyenek.
Most meg választásokról álmodoznak?

Csak nézem a Soros támogatta ügynök szervezetek aktivizálódását, a magyar zsidóság ellenségeit.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés