Kyle Rittenhouse felmentése valódi fénysugár

2021. november 23. 12:06

Trombitás Kristóf
Vasarnap.hu
A lényegi kérdés az volt a tárgyaláson, hogy létezik-e még jogos védelemhez való jog?

„A lényegi kérdés 2021 Amerikájában az volt bírósági tárgyalásán, hogy létezik-e még jogos védelemhez való jog? Használhatja-e közvetlen életveszélyben valaki a fegyverét? Megvédheti-e a tulajdont a csőcselék rongálásától, gyújtogatásától? Fel kell-e áldozza életét, csak azért, hogy biztosan ne vádolhassák meg jobboldali elhajlással? Vagy esetleg tényleg tehet még úgy, mint annak idején a normalitás Amerikájában?

És láss csodát, a józan ész még csak-csak felüti fejét. Kyle Rittenhouse-t, ezt a 18 éves fiatalembert nem akarták tönkretenni azért, mert védte a Kenosha megyeieket. Nem kell elbúcsúznia az életétől, mert megvédte azt tavaly. Igen, megvédte és közben két antifa terroristát agyonlőtt, egyet pedig pedig megsebesített. Mindahányan minimum is a testi épségére törtek. Mindössze azért, mert védeni igyekezett a normalitást.

Hát, előfordul, hogy néha ilyenkor nem az abnormalitás győzedelmeskedik.

Kérdés, hogy Rittenhouse esete kivétel, vagy esetleg még tényleg lehet bízni az Egyesült Államokban. Erre legkorábban a félidős választásokkor, majd 2024-ben kaphatunk választ. Csak addig mi is tartsunk ki.”

Nyitókép: EyePress News / AFP

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 33 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés