Orbán Viktor: Brüsszel mindent finanszíroz, ami növeli a migrációs nyomást

2021. november 23. 14:55
Budapesten tárgyaltak kedden a V4 országok kormányfői, a téma a migráció volt.

Mint arról mi is beszámoltunk, a V4 soros elnökségét betöltő Magyarország kormányfője, Orbán Viktor a cseh, a lengyel és a szlovák miniszterelnökkel folytatott kedden megbeszélést Budapesten. 

A magyar kormányfő szerint Európát három irányból éri fenyegetés. Az egyik délről érkezik, ahonnan folyamatos a migránsok feláramlása, a tengeren keresztül pedig az NGO-k folyamatosan szállítják a bevándorlókat. A második fenyegetést a nyugat-balkáni útvonal jelenti, a kormányfő elmondása alapján idén százezer migránst állítottak meg a magyar határt védők. Orbán Viktor kiemelte: Magyarország köszönettel tartozik Andrej Babisnak, ugyanis Csehország határőröket küldött a magyar határra. Elmondása szerint ezen az útvonal kell számítani az Afganisztánból elmenekülő emberekre, ami azt jelenti, hogy akár naponta 30-35 ezer ember is érkezhet ezen az útvonalon. 

A harmadik legfőbb migrációs fenyegetés pedig Lengyelországot érinti, amellyel kapcsolatban a kormányfő leszögezte: a V4-ek teljes szolidaritásukról biztosították Lengyelországot.

Brüsszel elhibázott politikát folytat. Mindent finanszíroz, ami növeli a migrációs nyomást”

– fogalmazott Orbán Viktor, példaként említve, hogy Brüsszel támogatja az NGO-kat, valamint az integrációs programokat. A miniszterelnök hangsúlyozta: a magyar álláspont az, hogy Brüsszel támogassa a határok védelmét. 

Az nem lehet, hogy kizárólag azok az országok viseljék ennek a pénzügyi terhét, akiket a földrajz meg a történelem az Európai Unió külső határára rendelt”

– fogalmazott. 

Orbán Viktor szerint az lenne korrekt, ha az EU a határvédelem költségeinek felét állná, hiszen a magyar határkerítés nemcsak Magyarországot, hanem egész Európát is védi. 

Nyitókép: Facebook-videó

Összesen 135 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A kínai hongkongáruházakat adószám nélkül hamis pénztárgéppel üzemeltető papírok nélküli illegális kínai bevándorlók is menjenek?
És ha igen, akkor miért nem?

Nincsenek migránsok? Nem jönnek ezrével? Nincs rendszerszintű korrupció, nektek a patrióta gazdaságpolitikát fordítják le korrupcióra. Igen, a külföldiek kiszorulnak a hazai gazdaságból, a te kedvenceid pedig,ezeknek a kiszolgálásából élnek.

Te pedig nem viseled az ellenvéleményt, trollkodsz, de nem tudsz értelmesen válaszolni, ilyenkor aztán kijön belőled az olyan bunkó proli, mint Jakab testvéred.

Csak szólok, hogy a lakosság 85%-a, köztük a jobboldali szavazók is támogatják az EU tagságot.

https://hvg.hu/itthon/20201209..

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés