Der Spiegel: Magyarország és Lengyelország idén már nem kaphatja meg az újjáépítési alapból származó támogatást

2021. november 23. 8:08
Hazánkkal kapcsolatban a „korrupciót és a nepotizmust” jelölték meg a legsúlyosabb problémáknak.

Az Európai Bizottság a Magyarországnak és Lengyelországnak küldött levelében felsorolja a két tagállammal szembeni vádakat, erre alapozva a Der Spiegel szerint a két ország idén már nem kaphatja meg az újjáépítési alapból származó támogatást. 

„Korrupció, nepotizmus”

A portál szerint a hazánkkal szembeni, tizenegy oldalon keresztül sorolt vádak között

a legsúlyosabbak a korrupció és a nepotizmus, valamint az, hogy az igazságszolgáltatás képtelen hatékonyan fellépni ellenük.

A Der Spiegel szerint a Bizottság valószínűleg nem ad zöld utat az újjáépítési alapból elérhető támogatás folyósításának.

„Orbán Viktor még mindig a migrációs kísértetre épít”

A cikkből kiderül az is: Alexander Thiele berlini jogász szerint „amíg a levelekben felvetett kérdéseket nem tisztázzák, addig fennáll a veszélye annak, hogy ezeket a pénzeszközöket is helytelenül használják fel”. Mint írják: Orbán Viktor még mindig a „migrációs kísértetre” épít.

Hétfőn a magyar miniszterelnök Ursula von der Leyennek címzett levelet tett közzé, amelyben felhívta a Bizottság figyelmét a keleti határokon át történő illegális migrációra. A magyar kormányfő szerint ez az ügy „különleges intézkedéseket” igényel. „A biztonságunk és a területi integritásunk forog kockán. A Bizottságnak ezért le kellene állítania a tagállamokkal szembeni valamennyi jogsértési eljárást” – hangsúlyozta Orbán Viktor.

Nyitókép: MTI/EPA/Olivier Hoslet

Összesen 116 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Korrupció és nepotizmus.
Igen.
Ezek rosszabbak még a D-209-esnél is.
Pedig az nagy szó!

Ha nem utalják a pénzt, akkor nemes egyszerűséggel be kell őket pereleni szerződésszegésért. Esetleg előtte küldeni egy fizetési meghagyást.

Brüsszel az Orbán kormánynak NEM fog folyósítani. Más kormány tönkreteszi Magyarországot, mint az a Horn-Medgyessy-Gyurcsány-Bajnai kormányok kótya-vetye őrjöngése alatt beigazolódott.

Lehet választani. Ez egyébként a közös kölcsön ránk eső része lenne. A törlesztésből kimaradva kellene más kölcsönök után nézni. Nem lesz más út, ezek végtelen ostobaságukban feszítik a húrt. Most semmi sem drága azért, h. a választókat az Orbán kormány ellen fordítsák. A baloldali felhozatal viszont minden szempontból annyira és igazoltan silány, h. a valamennyire önérdeket felismerőket NEM fog sikerülni mellettük felsorakoztatni.

Az, h. ez az inkompetens banda uralja Európát a globalista média bűne, a még mindig viszonylagos Ny-i jólét pedig a narkotikum, addig, míg már késő lesz a kijózanodás után irányt váltani.

„amíg a levelekben felvetett kérdéseket nem tisztázzák, addig fennáll a veszélye annak, hogy ezeket a pénzeszközöket is helytelenül használják fel”. = ellopják ezt is.
Ld.: Elios

„amíg a levelekben felvetett kérdéseket nem tisztázzák, addig fennáll a veszélye annak, hogy ezeket a pénzeszközöket is helytelenül használják fel”. = ellopják ezt is.
Ld.: Elios

Ha nem adnak pénzt, és mégis boldogulunk, akkor az fog látszani, hogy brüsszeli pénzek nélkül is meg lehet élni.

De akkor ki kell nyilvánítani, hogy olyan kollektív kölcsön törlesztésében, amiből nem kapjuk meg a részünket, nem veszünk részt. Ez a minimum, és főleg, így igazságos. Az így megmaradt pénzt fel lehet használni.

Semmi nem kell, csak elég volt a brüsszeli hülyeségekből, az általuk félrelökött, de másokkal szemben szajkózott jogállami szarakodásból, a belügyekbe történő beavatkozásból, az identitáspolitika erőltetéséből, a szovjet típusú, a fegyverek helyett a gazdasági ellehetetlenítésre alapozott diktatúrából.

De nem szólsz arról, miért kéne részt vennünk olyan kölcsön törlesztésébe, amiből nem kapunk?

Amit az Európai Unió Parlamentje cselekszik az nem más, mint politikai zsarolás a választó polgárok irányában.
Nem a kormányt bünteti, hanem a választó polgárokat, a vállalkozásokat. Teszi mindezt abban a formában, mintha az Európai Unió Föderatív állam lenne, holott nem az. Ezért az EP-re nem is lenne szükség, ahogy az Euró Unió Bíróságára és Ügyészségére sem.
A szövetségnek lehetősége és joga a visszaélések felfedése, melynek büntetése szankcionálva van. A jogállamiság megsértése esetén a szavazati jog felfüggesztése, megvonása. A támogatások visszaélése esetén a kifizetett támogatása kamataival együtt történő visszavonása.

Így amit művelnek zsarolás, beavatkozás a tagországok társadalmi életébe, a választások befolyásolása. Az EP-t meg kellene szüntetni, ahogy a bíróságot és az ügyészséget is.
Amennyiben pedig Európai Egyesült Államot akarnak, akkor írjanak ki népszavazást és ne pár száz lecsúszott politikus döntsön a kérdésben.

Költözz Romániába!

Van némi felfogásbéli különbség ebben a kérdésben, és az EU felé feltétlen szervilizmussal megáldottak ezt másképp látják. Nem sokat számít, nem a szemléletmód dönti el ezt a kérdést.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés