Orbán Balázs: Elavult az EU jogrendszere

2021. november 22. 20:51
Az Európai Unió migrációt szabályozó joga elavult, nem alkalmas az illegális bevándorlás elleni hatékony küzdelemre – jelentette ki a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára.

Orbán Balázs úgy vélekedett, hogy új uniós szabályozásra van szükség, a jelenlegi ugyanis nem segít abban, hogy megállítsák a migránsokat az EU határainál, vagy annak területén kívül tartsák őket. Emlékeztetett: 2015-ben nagy feszültség alakult ki, amikor Magyarország meg akarta védeni déli határait.

A jogi és a fizikai zár jól működött, jelentősen csökkentette a bejutott migránsok számát. Egy ideje azonban megint egyre többen próbálkoznak: idén sokkal több illegális bevándorlót kaptak el, mint tavaly vagy két éve – emelte ki.

Az államtitkár hangsúlyozta: a mostani lengyel-fehérorosz helyzettel kapcsolatban

mindenki hibrid hadviselést emleget.

Véleménye szerint azonban ugyanilyen volt a szituáció 2015-2016-ban is a balkáni útvonalakon. Akkor is hibrid hadviselést folytattak az uniós országokkal szemben nem kormányzati szervezetek (NGO-k) és embercsempészek közreműködésével. Magyarország próbálja megvédeni a határokat – nyomatékosította Orbán Balázs.

Azt mondta, az EU-ban szigorú ellenőrzés kell, mint Ausztráliában.

Senki ne juthasson be illegálisan, ha pedig valaki mégis megpróbálja, akkor veszítse el az esélyét a menedékjogra.

Kitért arra, hogy az összes nyugati társadalomban csökken a népesség. A problémára két megoldás létezik: a migráció támogatása vagy a születésszám emelése. A magyar kormány minden erőforrását a termékenység növelésére fordítja, és úgy látja, hogy a stratégia működik – hangoztatta az államtitkár.

Feltette a kérdést, hogy

miért csupán jobboldali, konzervatív kormányzatok ellen folytat jogállamisági eljárásokat az EU.

Orbán Balázs ezt képtelenségnek nevezte. Azt mondta, hogy 2010 óta céljuk a költségvetés kiegyensúlyozása. Az alaptörvény az államadósság korlátairól szóló kitételt is tartalmaz – mutatott rá.

Szorosan figyelik, hogy milyen intézkedéseket hoznak Ausztriában a koronavírus-járvány ellen. A magyarok azonban nem fogadnának el még egy nagy lezárást, mert látják, hogy a hatékony fegyver a pandémia ellen a védőoltás – vélekedett az államtitkár.

(MTI)

Nyitókép: Mandiner / Földházi Árpád

Összesen 31 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

MIvel az EU vezéreit nem érdekli a jog, nekik teljesen mindegy, hogy az elavult vagy sem...

Ez az EU pontosan azért van, hogy az államok határvédelmét semlegesítse, többek között...
Orbán Balázs abban téved, hogy NGO-k által folytatott hibridháború folyik:
"Akkor is hibrid hadviselést folytattak az uniós országokkal szemben nem kormányzati szervezetek (NGO-k) és embercsempészek közreműködésével. "
Nem, ez terrorista háború, nem kormányzati, idegenek által pénzelt szervezetek által.
"Terrorizmus szó jelentése
terrorizmus (főnév)
Fájl:Terrorizmus.jpg
1. erőszakos eszközök és fenyegetés használata, hogy megfélemlítéssel rávegyenek embereket, kormányokat stb. arra, hogy teljesítsenek bizonyos követeléseket."

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés