Keresztény jelképeket gyaláztak meg ismeretlenek Etyeken

2021. november 22. 9:51
Cser-Palkovics András szerint ide vezet az a fajta gyűlöletkampány, ami a keresztény értékekkel kapcsolatban folyik.

Rongálással, gyalázással és kereszténygyűlölettel találkozhattak azok, akik a minap Etyeken jártak a Kálváriánál, ahol trágár kifejezéseket firkáltak vallási szobrokra – olvasható a feol.hu-n.

A fejér megyei hírportál szerint eddig ismeretlen személy vagy személyek megrongálták a Kálváriánál található szobrot, összefirkálták és temérdek mennyiségű szemetet hagytak a területen. A nagyközség polgármestere, Zólyomi Tamás elmondta, hogy az eset három nappal ezelőtt történhetett, azonban annak vannak előzményei is.

„Körülbelül két hónappal ezelőtt valaki egy személygépkocsival nekihajtott az itt található szobornak, aminek a fő része meg is repedt. Majd, ahogy elnéztük, megpróbálta eltüntetni a törmelékeket, és félretolta az autót. Próbáltuk megkeresni a tulajdonosát, de nem találtuk, a gépjármű pedig a mai napig ott van.”

Cser-Palkovics András bízik abban, hogy a rendőrség megtalálja az elkövetőket

A polgármester úgy véli, hogy a három nappal ezelőtti esemény összefüggésben van a két hónappal korábbi rongálási kísérlettel. Véleménye szerint ez nem véletlen egybeesés. Cser-Palkovics András szerint egy ilyen tettet minden jóérzésű ember politikai és ideológiai hovatartozásától függetlenül elítél:

„Egyöntetűen és egyhangúan mindenkinek el kell utasítania, ha valaki egy vallási jelképet és egy köztéri alkotást megrongál. Reméljük, és bízunk abban, hogy a rendőrség megtalálja az elkövetőt vagy elkövetőket, így esetleg a tett indítékaira is fény derül. Ide vezet az a fajta gyűlöletkampány, ami a keresztény értékekkel kapcsolatban folyik, és sajnálatosan a mindennapi közbeszéd szerves része lett ma már. Egy biztos, hogy ez a megye a Szent István-i hagyományokra épül, erre joggal büszke és ezen keresztény jelképek nélkül elképzelhetetlenek lennének” – nyilatkozta a megyeszékhely főpolgármestere.

Fotók: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Összesen 51 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Barack Obama szólalt fel tegnap este azzal kapcsolatban hogy 2015-ben szülővárosában, Székesfehérváron szobrot akartak állítani Hóman Bálintnak"
Ezzel a gyalázkodás bizonyos, hogy nem jut el a washingtoni Fehér Házig, de még Kismartonig, esetleg Bécsújhelyig sem, hogy New Yorkról ne is beszéljünk.
De még a Jad vasem, a Knesszet, vagy uram bocsá, a MAzsihisz sem fog megszólalni.
Magyar, keresztény, leírandó, pusztítható, Soros etás - és az Ő szabad NGO-s "civiljei", magyarul terroristái után: PUSZTÍTANDÓ.

Ahogy a kommunista rendszer haszonélvezői is tűrték. 148 millió fizetett az életével ennek a tűrésnek világszerte. Úgyhogy van még lemaradás.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában